Φανατικός Εβραίος μαχαιρώνει έξι άτομα στο Gay Pride Parade στην Ιερουσαλήμ. Το 2005 είχε τραυματίσει άλλα τρία

Φανατικός Εβραίος μαχαιρώνει έξι άτομα στο Gay Pride Parade στην Ιερουσαλήμ

Αιματοκύλισμα στο Gay Pride στην Ιερουσαλήμ, με υπερ-ορθόδοξο Εβραίο να μαχαιρώνει έξι άτομα, μεταξύ αυτών μια γυναίκα η κατάσταση της υγείας της οποίας είναι ιδιαίτερα κρίσιμη ενώ δύο ακόμη άτομα έχουν τραυματιστεί πολύ σοβαρά. Ο δράστης, ο οποίος διαδήλωνε κατά της παρέλασης των ομοφυλοφίλων έχει συλληφθεί ενώ πληροφορίες που μεταδίδει το Times of Israel, o δράστης Yishai Shlissel, είχε εξαπολύσει επίθεση επίσης στην Ιερουσαλήμ κατά το Gay Pride Parade που είχε διεξαχθεί πριν από 10 χρόνια, τραυματίζοντας τρία άτομα.

Σύμφωνα δε με το πρακτορείο ειδήσεων Walla, ο δράστης αποφυλακίστηκε πριν από λίγο καιρό ενώ πριν την επίθεση του 2005 είχε φωνάξει ανάμεσα στο πλήθος «Ήρθα για να σκοτώσω στο όνομα του Θεού».

Αυτή τη φορά ο άνδρας άρχισε να τρέχει και με ένα μαχαίρι άρπαζε το ένα μετά το άλλο τα θύματά του και τα μαχαίρωνε. Μεταξύ των παρευρισκομένων ξέσπασε πανικός ο οποίος μετατράπηκε σε οργή και οδύνη όταν οι συμμετέχοντες συνειδητοποίησαν τι είχε συμβεί και αντίκρισαν τους αιμόφυρτους συντρόφους τους.

Πληροφορίες που παρείχε ένας αυτόπτης μάρτυρας, αναφέρουν πως ο δράστης πριν από την επίθεση είχε προσπαθήσει να προσεγγίσει την παρέλαση αλλά αστυνομικοί των απομάκρυναν. Υποχώρησε, έκανε έναν κύκλο για να αποφύγει τους αστυνομικούς και όρμησε στο μεταξύ των συμμετεχόντων.

Οι φωτογραφίες και τα πλάνα που προβάλλονται στα ισραηλινά ΜΜΕ, εμφανίζουν έναν άνδρα, μέση ηλικίας, με τους παραδοσιακούς βοστρύχους και την ανάλογη ενδυμασία να κρατά ένα κουζινομάχαιρο ενώ αστυνομικοί προσπαθούν να τον ακινητοποιήσουν και να του περάσουν χειροπέδες.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας, δήλωσε πως ο δράστης προσπάθησε να μαχαιρώσει και τον ίδιο ενώ έκανε λόγο για ένα πραγματικά αποκρουστικό θέαμα.

Στο 13ο Gay Pride Parade μετείχαν και φέτος χιλιάδες άτομα ενώ οι διαδηλωτές κατευθύνονταν όπως πάντα προς το κέντρο της πόλης συνοδεία εκατοντάδων αστυνομικών οι οποίοι ήταν παρόντες προς αποφυγή επεισοδίων. Σημειώνεται πως και η ακροδεξιά ομάδα Lahava, η οποία αντιτίθεται στις σχέσεις μεταξύ Εβραίων και μη Εβφαίων στο Ισραήλ, διαμαρτυρόταν για την συγκεκριμένη εκδήλωση.

Ο πρωθυπουργός, Μπεντζαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε το περιστατικό ως ιδιαίτερα σοβαρό, υποσχέθηκε να αποδοθεί Δικαιοσύνη και τόνισε πως για το Ισραήλ η ελευθερία της επιλογής αποτελεί βασική αξία. Ο δε υπερ-ορξόδοξος υπουργός Οικονομικών καταδίκασε την επίθεση και δήλωσε πως θα πρέπει όλοι να αποκηρύξουν τη βία ζητώντας σεβασμό προς όλους τους πολίτες.

Με πληροφορίες από Times Of Israel και Walla

Δημοφιλή