Στρατούλης: Η απουσία ενός εναλλακτικού σχεδίου ήταν λάθος

Στρατούλης: Η απουσία ενός εναλλακτικού σχεδίου ήταν λάθος
eurokinissi

Λάθος χαρακτήρισε την απουσία εναλλακτικού σχεδίου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Στρατούλης, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Στρατούλης είπε πως με τους 12 νόμους που ψηφίστηκαν το προηγούμενο διάστημα, η κυβέρνηση προσπάθησε και έκανε μια αρχή για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της.

«Η ουσία είναι όμως πως όσα κάναμε το κάναμε επειδή κινηθήκαμε μονομερώς αγνοώντας τις παρεμβάσεις της τρόικας και των δανειστών», είπε ο κ. Στρατούλης.

Πρόσθεσε δε πως ότι έγινε το εξάμηνο, με τη συμφωνία των Βρυξελλών που ψήφισε η Βουλή, έγινε αποδεκτό πως όσα ψηφίστηκαν θα επανεξεταστούν. Στο σημείο αυτό κατήγγειλε πως την τελευταία εβδομάδα φτάνουν σωρηδόν επιστολές στα γραφεία των υπουργών με τις οποίες η τρόικα ζητάει να ακυρωθούν οι 12 νόμοι που ψηφίστηκαν το προηγούμενο διάστημα και προβάλλουν

ταπεινωτικές αξιώσεις.

Δεν κάναμε πράγματα που θα μας βοηθούσαν να απεγκλωβιστούμε, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας ειδική αναφορά στην ανάγκη για δημόσιο έλεγχο των τραπεζών, τον έλεγχο για τη διαφάνεια των ΜΜΕ, την επαναφορά συλλογικών συμβάσεων.

«Επίσης έγιναν λάθη σημαντικά με τη συμφωνία του eurogroup, χωρίς χρήματα», είπε ο Δημήτρης Στρατούλης και πρόσθεσε πως , η κυβέρνηση «δεν είχε επεξεργαστεί και δεν είχε κάνει κτήμα στον λαό, για να έχει τη στήριξή του, εναλλακτικό σχέδιο».

«Όταν αυτό το κατάλαβε η τρόικα των δανειστών αποφάσισε να την καταπιεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Την ύστατη ώρα δεν άκουσα καμία αυτοκριτική σε αυτή την αίθουσα», σημείωσε, για να καταλήξει: «Είχαμε στρατηγική που δυστυχώς ηττήθηκε γιατί κάναμε τα πάντα μέσα στο ευρώ».

Αναρωτήθηκε επίσης «γιατί δε βγήκε η κυβέρνηση να πει ότι οι επιθέσεις στον Βαρουφάκη, στη Βαλαβάνη και την Αριστερή Πλατφόρμα, πλήττουν τον ΣΥΡΙΖΑ; Πάθαμε κάτι από τον πολύ καύσωνα;».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή