Μαϊάμι: Μοντέλο γυρίζει βίντεο στην παραλία ενώ από πίσω περνούν μετανάστες

Μαϊάμι: Μοντέλο γυρίζει βίντεο στην παραλία ενώ από πίσω περνούν μετανάστες

Ήταν περίπου 6 το πρωί στις 10 Ιουλίου όταν η φωτογράφος Ekaterina Juskowski ξεκίνησε να τραβά βίντεο μια φίλη της που εργάζεται ως μοντέλο σε παραλία του Μαϊάμι.

Την ίδια στιγμή μια ομάδα παράνομων μεταναστών πλησιάζουν με το πλοιάριό τους στην ακτή, πηδούν από τη βάρκα και αρχίζουν να τρέχουν μέσα στην άμμο με κατεύθυνση την ακτή, αφήνοντας τη βάρκα να πλέει άδεια και ακυβέρνητη στην ακτή.

Το βίντεο που κάνει το γύρω του Αμερικανικών μέσων αποτυπώνει με τον πιο περιγραφικό τρόπο πως μετανάστες που στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων φτάνουν στην ακτή της Φλόριντα.

"Μου καταστρέφει το βίντεο" είπε η Juskowski και αναγκάστηκε να κλείσει την κάμερα. Όταν όμως συνειδητοποίησε τι γινόταν την άνοιξε ξανά. Περίπου εννέα άνδρες πηδούσαν από τη βάρκα κι άρχιζαν να τρέχουν στην παραλία.

Η Juskowski είναι ιδρύτρια του Ιδρύματος "Miami Girls Foundation" και μετανάστρια από τη Ρωσία η οποία έφτασε στις ΗΠΑ για να σπουδάσει σε ηλικία 18 ετών.

Μιλώντας για το βίντεό της ανέφερε: "Το να βλέπεις ανθρώπους να κάνουν μια νέα αρχή στη ζωή τους πηδώντας από μια βάρκα και τρέχοντας προς την πόλη, με έκανε να νιώσω ότι ο προσωπικός μου αγώνας είναι πολύ μικρός μπροστά στον δικό τους. Όσο αντιφατικό κι αν είναι είναι το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης για πολλούς από εμάς, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι άνθρωποι έρχονται εδώ αναζητώντας μια καλύτερη ζωή και το κάνουν με πολύ υψηλό τίμημα μεγάλου θάρρους, σκληρής δουλειάς και απίστευτης μοναξιάς. Κατάφερα να γνωρίσω την Αμερική ως μια χώρα με μεγάλη καρδιά. Όσο λοιπόν έχω εμπιστοσύνη στην αμερικανική κυβέρνηση να βελτιώσει τους μεταναστευτικούς νόμους της, άλλο τόσο μου έρχεται φυσικό να δείχνω συμπόνοια και κατανόηση σε προσωπικό επίπεδο".

ΠΗΓΗ: nypost.com

Δημοφιλή