Βαθιά ανάσα δροσιάς μετά τον εξαντλητικό καύσωνα των πέντε ημερών. Πέφτει η θερμοκρασία, ανεβαίνουν τα μποφόρ

Βαθιά ανάσα δροσιάς μετά τον εξαντλητικό καύσωνα των πέντε ημερών
A youth jumps in the sea near a southern suburb of Athens on July 28, 2015. AFP PHOTO / ARIS MESSINIS (Photo credit should read ARIS MESSINIS/AFP/Getty Images)
A youth jumps in the sea near a southern suburb of Athens on July 28, 2015. AFP PHOTO / ARIS MESSINIS (Photo credit should read ARIS MESSINIS/AFP/Getty Images)
ARIS MESSINIS via Getty Images

Με δροσερή βουτιά στη θάλασσα μοιάζει η σημερινή υποχώρηση της θερμοκρασίας μετά από τον...κολασμένο καύσωνα που δοκίμασε τις φυσικές αντοχές μας αλλά και την ίδια την ψυχοσύνθεσή μας.

Αν και ο υδράργυρος πέφτει κατά λίγες μόνο μονάδες, δύο έως τέσσερις συγκριτικά με τις θερμοκρασίες των περασμένων ημερών, η διαφορά ήταν ιδιαίτερα αισθητή από το βράδυ της Παρασκευής κυρίως επειδή η εκνευριστική άπνοια που επικρατούσε, επιτέλους έσπασε αφού από τα ξημερώματα του Σαββάτου σε αρκετές περιοχές και κυρίως στο Αιγαίο οι άνεμοι είναι πλέον εντάσεως ακόμη και 7 μποφόρ.

Βέβαια, η είδηση της ενίσχυσης των ανέμων ίσως να μην είναι και η καλύτερη για όσους ξεκινούν από αυτό το Σαββατοκύριακο ή από Δευτέρα αφού κανείς δεν θέλει να ταξιδεύει με μποφόρ και φυσικά ο δυνατός αέρας σίγουρα δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστος για όσους επιλέγουν αμμώδεις παραλίες. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, πραγματικά, σκεφτείτε πως υπάρχουν και χειρότερα...όπως αυτά που ζήσαμε τα προηγούμενα 24ωρα εγκλωβισμένοι στα ούτως ή άλλως αφιλόξενα αστικά κέντρα, με θερμοκρασίες 40C+, πλήρη άπνοια και το όζον να ξεπερνά τα όρια συναγερμού, όπως για παράδειγμα χθες Παρασκευή και μάλιστα για τέταρτη συνεχόμενη μέρα...

Σήμερα, Σάββατο πάντως η θερμοκρασία στην Αττική δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου ενώ οι...καλοδεχούμενοι βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι θα είναι εντάσεως έως 6 μποφόρ ενώ στη Θεσσαλονίκη οι αλλαγές θα είναι ακόμη πιο αισθητές αφού ο καιρός αναμένεται να είναι άστατος κατά περιόδους και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν ακόμη και σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι εντάσεως έως 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα διαμορφωθεί έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη οι άνεμοι επίσης θα πνέουν με ένταση έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσεις τους 34 βαθμούς Κελσίου ενώ στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και την Δυτική Πελοπόννησο η θερμοκρασία θα είναι αισθητά πιο υψηλή έως και τους 38 βαθμούς Κελσίου και τους 36 στη Θεσσαλία.

Σε χαμηλότερα επίπεδα θα κυμανθεί ο υδράργυρος στα νησιά των Κυκλάδων και την Κρήτη, δηλαδή έως τους 32 βαθμούς Κελσίου και τους 34 στα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ενώ για τα νησιά μας οι άνεμοι αναμένονται Β και ΒΑ εντάσεως έως και 7 μποφόρ.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα