ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/08/2015 03:30 EEST | Updated 03/08/2015 04:28 EEST

«Μετακομίζουν» στα νησιά οι διαρρήκτες

ASSOCIATED PRESS
This July 6, 2014 photo shows homes tucked into the waterfront of the island of Mykonos, in an area known as Little Venice. Mykonos is located in the Cyclades, a Greek island chain in the Aegean Sea. The Cyclades are known for panoramic views of the sea, homes tucked into cliffsides and waterfronts, black-sand beaches and dramatic sunsets. (AP Photo/Kristi Eaton)

Στόχος διαρρηκτών έγινε επιχειρηματίας και η σύζυγός του σε πολυτελές ξενοδοχείο στην περιοχή του Ορνού στη Μύκονο, όπου απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Το ζευγάρι κοιμόταν στο δωμάτιό του όταν τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου άγνωστοι εισέβαλλαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα. Αφού έψαξαν όλους τους χώρους χωρίς να προκαλέσουν τον παραμικρό θόρυβο βρήκαν μετρητά, πανάκριβα ρολόγια, τσάντες και γυναικεία κοσμήματα, των οποίων η αξία –σύμφωνα τον επιχειρηματία- ξεπερνά τα 30.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, οι διαρρήκτες βγήκαν από την ίδια μπαλκονόπορτα και εξαφανίστηκαν. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για επαγγελματίες του είδους, καθώς κατάφεραν να μπουν σαν «φαντάσματα» στο ξενοδοχειακό συγκρότημα και στο δωμάτιο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την πισίνα.

Το ζευγάρι αντιλήφθηκε το τι συμβαίνει το πρωί και ειδοποίησε την Αστυνομία που εκτιμά ότι οι διαρρήκτες δεν έχουν διαφύγει από το νησί των ανέμων. Η διεύθυνση του ξενοδοχείου (όπου το δίκλινο κοστίζει περίπου 750 ευρώ το βράδυ) αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, να μην πάρει χρήματα για τη διανυχτέρευση του ζευγαριού. Ο επιχειρηματίας κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου μήνυση κατ’ αγνώστων.

Ανώτατος αξιωματικός που υπηρετεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Κυκλάδων αναφέρει ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος συμμορίες διαρρηκτών έχουν «μετακομίσει» από την Αθήνα σε κοσμοπολίτικα νησιά, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη. Το αποτέλεσμα είναι να καταγγέλλονται κλοπές σε «κοσμικές» παραλίες, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Η ίδια πηγή προσθέτει, πάντως, ότι οι διαρρήξεις και οι κλοπές μπορεί να είναι για ακόμα ένα χρόνο πολλές λόγω της καλοκαιρινής περιόδου αλλά είναι λιγότερες σε σχέση με πέρυσι τόσο στο νησί των ανέμων όσο και στη Σαντορίνη.