ΔΙΕΘΝΕΣ
03/08/2015 06:12 EEST | Updated 03/08/2015 08:58 EEST

Φυλακίστηκε για επίθεση σε αστυνομικό με το... πληθωρικό στήθος της

Σε τρεισήμισι μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε η Ng Lai-Ying επειδή χρησιμοποίησε το στήθος της για να σπρώξει έναν αξιωματικό της αστυνομίας σε μια πορεία διαμαρτυρίας στο Χονγκ Κονγκ τον Μάρτιο.

Η 30χρονη Ng Lai-Ying, είχε κατηγορήσει με τη σειρά της τον αστυνομικό, ότι την "ψαχούλεψε" πονηρά, φωνάζοντας τη φράση «άσεμνη επίθεση», όταν ένιωσε το χέρι του στο στήθος της.

Όταν η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο, ο δικαστής Michael Chan, ισχυρίστηκε ότι εκείνη προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την "γυναικεία της ταυτότητα" για να βλάψει τη φήμη του αστυνομικού.

Ο αστυνομικός είχε δηλώσει πως περιμένει μια αυστηρή ποινή από την δικαιοσύνη διότι αν γίνει το αντίθετο, ο κόσμος θα θεωρήσει λανθασμένα ότι η επίθεση αστυνομικών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, είναι ένα ασήμαντο θέμα.

Ένα βίντεο από τη διαμαρτυρία στο Χονγκ Κονγκ, την 1η Μαρτίου, δείχνει την Lai-ying να σύρεται με αίματα στη μύτη.

Το βίντεο αυτό έχει γίνει «viral» με πάνω από 500,00 προβολές στο Facebook.

Τα στήθη δεν είναι όπλα - Δώστε πίσω την ελευθερία του μαστού μας

Τουλάχιστον εκατό άτομα συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας στην περιοχή Wan Chai, με κάποιους άνδρες μάλιστα να φορούν σουτιέν.

"Η απόφαση είναι παράλογη. Πώς μπορεί το στήθος να είναι ένα όπλο; Είμαστε οργισμένοι αλλά επίσης φοβούμαστε ότι αυτό το δικαστικό προηγούμενο καταπατά τα δικαιώματα των γυναικών να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις" σχολίασε ο ακτιβιστής Ng Cheuk-ling.

Το πλήθος φώναζε "Τα στήθη δεν είναι όπλα - δώστε πίσω την ελευθερία του μαστού μας" και "Ντροπή αστυνομία" ως εκπρόσωπος παρέδωσε σε επιστολή αναφορά σε έναν αστυνομικό.

Photo gallery Hong Kong protest See Gallery

ΠΗΓΗ: dailystar.co.uk