ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/08/2015 04:31 EEST | Updated 04/08/2015 04:31 EEST

Επαναλειτουργεί το ναυπηγείο Νεώριο της Σύρου

Sooc

Ξανά σε λειτουργία τίθεται το ναυπηγείο Νεώριο της Σύρου, μετά από τρεις μήνες απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων και έπειτα από τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του σωματείου τους και της διοίκησης του ναυπηγείου, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Υπουργείο Εργασίας.

Βασικό αίτημα των κινητοποιήσεων ήταν η καταβολή αποδοχών τεσσάρων μηνών από τη διεύθυνση, ενώ κατά την συνάντηση αποφασίστηκε η αναστολή των υποχρεώσεων του Νεωρίου προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τη ΔΕΗ για ένα εξάμηνο, η καταβολή των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους από τις εισπράξεις ολοκλήρωσης των εργασιών του πλοίου που βρίσκεται εντός του ναυπηγείου και η αποπληρωμή όλων των οφειλομένων στους εργαζόμενους με την πρόοδο των εργασιών. Οι εργαζόμενοι με την σειρά τους αποφάσισαν κατά πλειοψηφία την αναστολή των κινητοποιήσεων

Οι βουλευτές Αντώνης Συρίγος και Νίκος Συρμαλένιος εξέφρασαν την ικανοποίηση τους, τόσο για την αποφασιστική παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου εργασίας, όσο και για την κατανόηση και τη συμβολή όλων των πλευρών στην αναζήτηση διεξόδου.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως το ναυπηγείο του Νεωρίου στη Σύρο βρίσκεται στη δυτική πλευρά του λιμανιού της Ερμούπολης από το 1861. Σε αυτό εργάζονται περίπου 500 εργαζόμενοι, ενώ διαθέτει προβλήτες συνολικού μήκους 1.800 μέτρων καθώς και δύο πλωτές δεξαμενές. Πρόσφατα αναβαθμίστηκε με την εγκατάσταση syncro lift ανυψωτικής ικανότητας 2.500 τόνων.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post