Τέλος στα πρόστιμα-«φωτιά» της Τροχαίας βάζει ο Πανούσης – Μειώνονται κατά 50% λόγω κρίσης

Τέλος στα πρόστιμα-«φωτιά» της Τροχαίας βάζει ο Πανούσης – Μειώνονται κατά 50% λόγω κρίσης
Eurokinissi

Μέχρι τις αρχές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου θα εγκριθεί επίσημα και θα τεθεί σε ισχύ το σχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που προβλέπει μειώσεις στα πρόστιμα της Τροχαίας της τάξης του 50%.

Το σχέδιο εκπονήθηκε τους τελευταίους μήνες από ειδική επιτροπή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Μεταφορών και πλέον βρίσκεται στα χέρια των αρμόδιων στελεχών του υπουργείου Οικονομικών που θα δώσουν και την τελική έγκριση.

Ο προσανατολισμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι να δοθεί μία ανάσα -εν μέσω δύσκολης οικονομικής περιόδου- στους οδηγούς, χωρίς όμως να γίνονται εκπτώσεις στις σοβαρές παραβάσεις που θέτουν άμεσα σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή (παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, παραβίασηSTOP, κατανάλωση αλκοόλ, υπέρβαση του ορίου ταχύτητας).

Τα τελευταία χρόνια άλλωστε έχει παρατηρηθεί ότι πολλά από τα πρόστιμα που βεβαιώνονται μένουν απλήρωτα, καθώς οι οδηγοί αδυνατούν να τα πληρώσουν με αποτέλεσμα να περνάνε ως χρέη τους στην εφορία. Ενδεικτικό είναι ότι το πρόστιμο για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και κράνους αγγίζει σήμερα τα 350 ευρώ και αν το πληρώσει ο πολίτης εντός δέκα εργάσιμων ημερών πέφτει στα 175 ευρώ.

Για τις υπόλοιπες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (που σύμφωνα με τα στατιστικά είναι και οι περισσότερες) η μείωση στα πρόστιμα θα φτάσει μέχρι και το 50%, ενώ εξετάζεται και η εφαρμογή δόσεων στην πληρωμή των ποσών για τη διευκόλυνση των πολιτών.

Δημοφιλή