Η «vip» πτέρυγα του Κορυδαλλού μεγαλώνει – Ψίθυροι για προφυλακίσεις φοροφυγάδων

Η «vip» πτέρυγα του Κορυδαλλού μεγαλώνει
Sooc

Θέμα συζήτησης έγινε στις φυλακές Κορυδαλλού η ξαφνική ανακατασκευή χώρου που βρίσκεται στη «vip» πτέρυγα, όπου συνηθίζεται να κρατούνται επιχειρηματίες, πολιτικοί και άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Από το περασμένο Σάββατο συνεργείο από μάστορες έχει πιάσει δουλειά προκειμένου να ετοιμάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα καινούργιο θάλαμο, στον οποίο θα μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι έξι άτομα. Πρόκειται για χώρο που χρησιμοποιούνταν παλιότερα ως «control room», δηλαδή ως κέντρο ελέγχου στο οποίο βρίσκονταν όλα τα μόνιτορ των καμερών που υπήρχαν στη ΣΤ’ Πτέρυγα. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, το «control room», το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τα κελιά των «vip», έχει μετακομίσει από αυτό το σημείο και έτσι ο χώρος είχε εγκαταλειφθεί.

Το γεγονός ότι η διεύθυνση της φυλακής αποφάσισε τη δεδομένη στιγμή να τον ανακατασκευάσει, όπως αποκάλυψε πρώτο «Το Βήμα», έγινε αιτία πολλών συζητήσεων για τη σκοπιμότητα της κίνησης αυτής. Το υπουργείο Δικαιοσύνης τηρεί σιγήν ιχθύος και έτσι, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, μόνο εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν. Αυτό που σκέφτηκαν πολλοί είναι το κατά πόσο μπορεί οι Αρχές να ετοιμάζονται για μαζικές προφυλακίσεις.

Σε περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο το μυαλό των αρμόδιων πηγών πηγαίνει στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, για την οποία οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, όπως και σε άλλες μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής που «λιμνάζουν» και πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο συλλήψεων. Δεν είναι λίγες οι φορές άλλωστε που κυβερνητικά στελέχη έχουν διαρρεύσει ότι η ώρα που θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για τρανταχτά ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ πλησιάζει.

Αυτό, ωστόσο, δεν συνεπάγεται απαραίτητα προφυλακίσεις, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες ο κατηγορούμενος πληρώνει το προβλεπόμενο από το νόμο ποσό και αφήνεται ελεύθερος. Το τελευταίο σχετικό ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε στο τέλος του περασμένου Ιουνίου και αφορούσε στον επιχειρηματία Άγγελο Μεταξά, γόνο της οικογένειας βιομηχάνων στο χώρο των αλκοολούχων ποτών.

Δημοφιλή