Βρέθηκαν συντρίμμια ελληνικού στρατιωτικού αεροσκάφους που είχε καταρριφθεί το 1974 στην Κύπρο

Βρέθηκαν συντρίμμια ελληνικού στρατιωτικού αεροσκάφους που είχε καταρριφθεί το 1974 στην Κύπρο
Youtube

Οι κυπριακές αρχές βρήκαν συντρίμμια που εκτιμάται ότι ανήκουν σε ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος που είχε πέσει κοντά στην Λευκωσία πριν από 41 χρόνια.

Σύμφωνα με τον Guardian, η ανακάλυψη των μεταλλικών θραυσμάτων που ήταν θαμμένα στο έδαφος οδηγεί τις οικογένειες των επιβαινόντων να ελπίζουν στην εύρεση των λειψάνων των 19 στρατιωτών.

Το αεροσκάφος δεν είναι άλλο από το Nord Noratlas που τον Ιούλιο του 1974 συμμετείχε σε επιχείρηση αερομεταφοράς Ελλήνων καταδρομέων από την Κρήτη στην Κύπρο και καταρρίφθηκε από φίλια πυρά.

«Τα ευρήματα δείχνουν πως το αεροσκάφος είναι εδώ. Το μήνυμά μου στους συγγενείς είναι ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βρούμε τα λείψανα των αγαπημένων τους έτσι ώστε να ταφούν σύμφωνα με τα Ορθόδοξα έθιμα και παραδόσεις, καθώς και με τις κατάλληλες τιμές», δήλωσε ο Κύπριος αρμοστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Φώτης Φωτίου.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως οι ανασκαφές για την εξεύρεση του αεροσκάφους θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα. Πρόκειται για ένα έργο αρκετά επικίνδυνο, καθώς το αεροσκάφος πιθανότατα να έχει μέσα εκρηκτικά. Γι' αυτό τον λόγο στο σημείο θα καταφτάσουν ειδικοί από διάφορες χώρες, όπως τον Καναδά, την Αυστραλία και την Ολλανδία.

Δημοφιλή