«Θαλασσάκι»: Γαστρονομικές εμπειρίες στην άκρη της προβλήτας στην Τήνο

«Θαλασσάκι»: Γαστρονομικές εμπειρίες στην άκρη της προβλήτας στην Τήνο
θαλασσάκι

Εάν έχετε επισκεφτεί την Τήνο, θα έχετε σίγουρα φάει στο «Θαλασσάκι». Αν, πάλι δεν έχετε πάει ποτέ, σίγουρα θα το έχετε ακούσει. Τοποθετημένο στον όρμο των Υστερνίων, πάνω στη θάλασσα, το «Θαλασσάκι» έχει απλή διακόσμηση, θέα στη Σύρο και πιάτα ξακουστά και νόστιμα. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι πολλοί είναι εκείνοι που έρχονται από την Σύρο ή την Άνδρο μόνο και μόνο για να φάνε εκεί και να γυρίσουν πάλι πίσω. Μιλήσαμε με την Αντωνία Ζάρπα, η οποία μαζί με τον Άρη Τάτση ξεκίνησαν αυτό το εγχείρημα.

Πότε ξεκίνησε να λειτουργεί το «Θαλασσάκι» και από ποιους;

Το «Θαλασσάκι» ξεκίνησε το Πάσχα του 2000 απο εμάς, τον Άρης και εμένα. Προϋπήρχε στο σημείο μία ταβέρνα από το 1954. Λειτουργούσε ως τελωνείο...ταχυδρομείο...τηλεφωνείο γιατί ο Όρμος στα Υστέρνια ήταν βασικό λιμάνι της εξωμεριάς.

Τι είναι αυτό που πιστεύετε ότι το έκανε να ξεχωρίσει, με αποτέλεσμα να έρχονται από τα γύρω νησιά στην Τήνο, μόνο και μόνο για να φάνε σε εσάς;

Το «Θαλασσάκι» είναι το σημείο, είναι εμείς- ο καθένας ξεχωριστά, και η ποιότητα του φαγητού που προσφέρουμε. Το «Θαλασσάκι» είμαστε εμείς και η αγάπη μας να μοιραζόμαστε το φαγητό.

Το ταλέντο που λένε ότι διαθέτουμε έχει από πίσω πολύ ιδρώτα και πολλή δουλειά. Η επιτυχία έχει να κάνει με την μεταφορά υλικών και αισθημάτων. Και βέβαια μια τέτοια επικοινωνία χτίζεται και είναι αμφίδρομη. Το «Θαλασσάκι» είναι μια εμπειρία που μόνο με ανοιχτό μυαλό και καλή διάθεση μπορείς να την γευτείς. Αλλιώς θα είσαι περαστικός από εδώ. Είμαστε ειλικρινείς και συνεπείς σε αυτό που κάνουμε.

Από που είναι εμπνευσμένα τα πιάτα σας;

Η έμπνευσή μου είναι η ανάγκη για μοίρασμα, καινούριες για γνωριμίες. Περνούν από μπροστά μου υλικά ή περνώ μπροστά από υλικά και θέλω κάτι να κάνω. Να τα πιάσω. Να τα φωτογραφίσω. Να τα μαγειρέψω. Να τα δώ απλά. Τα υλικά είναι σαν ζωντανά και με προκαλούν. Ταξιδεύουμε, διαβάζουμε και ονειρευόμαστε πως να δουλεύουμε πιο όμορφα και πιο δημιουργικά. Ο τόπος μας είναι μια μεγάλη μνήμη στην οποία και ανατρέχουμε. Ό,τι σκέφτομαι για το «Θαλασσάκι», ό,τι καινούριο πιάτο φτιάχνουμε, μόνο σε αυτήν την προβλήτα μπορώ να το φανταστώ ότι μπορεί να υπάρξει. Το «Θαλασσάκι» είναι ένα σημείο, μια γωνιά στην άκρη της προβλήτας. Χαίρομαι που είναι δικό μας!

Δημοφιλή