Σε εντατικούς ρυθμούς η ετοιμασία του τρίτου μνημονίου λέει η Κομισιόν

Σε εντατικούς ρυθμούς η ετοιμασία του τρίτου μνημονίου
Eugene Regis/Flickr

Την στιγμή που ετοιμάζεται το κείμενο για το νέο πρόγραμμα στήριξης, θα πραγματοποιηθεί και η τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των 28 υπουργείων Οικονομικών της ΕΕ (EFC), όπου, σύμφωνα με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, δεν αναμένεται να ληφθεί κάποια απόφαση, αλλά να γίνει μια ενημέρωση από τους θεσμούς για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα και την πρόοδο που έχει σημειωθεί.

Η Μ. Αντρέεβα, ερωτηθείσα σχετικά με το ελληνικό ζήτημα κατά την ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες, ανέφερε πως οι εμπειρογνώμονες που βρίσκονται στην Αθήνα εργάζονται εντατικά για την ολοκλήρωση του κειμένου της συμφωνίας. Συμπλήρωσε, επίσης, πως δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή νεότερα για το πότε θα παραλάβουν τα κράτη μέλη το εν λόγω κείμενο για να προχωρήσουν στις εθνικές διαδικασίες, δηλαδή τη ψήφισή του από ορισμένα εθνικά κοινοβούλια.

Την ίδια στιγμή, ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωζώνης δηλώνει πως η ημερομηνία επίτευξης συμφωνίας είναι η ερχόμενη Δευτέρα, 10 Αυγούστου.

Η ίδια πηγή αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως μέχρι στιγμής ο στόχος αυτός φαίνεται πραγματοποιήσιμος, ωστόσο προϋποθέτει τεράστιες προσπάθειες μέσα στο Σαββατοκύριακο τόσο από τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών όσο και από τις ελληνικές αρχές.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή