ΔΙΕΘΝΕΣ
07/08/2015 11:24 EEST

Ταϊλάνδη: "Έφαγε" 30 χρόνια φυλακή για αναρτήσεις στο Facebook με υβριστικά μηνύματα για την βασιλική οικογένεια

CHIANG MAI, THAILAND - DECEMBER 03:  A Thai man carries a portrait of the King during a parade and ceremony in honor of the King's birthday on December 3, 2014 in Chiang Mai, Thailand. December 5th marks the 87th birthday of King Bhumibol Adulyadej of Thailand, the world's longest reigning monarch.  (Photo by Taylor Weidman/Getty Images)
Taylor Weidman via Getty Images
CHIANG MAI, THAILAND - DECEMBER 03: A Thai man carries a portrait of the King during a parade and ceremony in honor of the King's birthday on December 3, 2014 in Chiang Mai, Thailand. December 5th marks the 87th birthday of King Bhumibol Adulyadej of Thailand, the world's longest reigning monarch. (Photo by Taylor Weidman/Getty Images)

Σε κάθειρξη 30 ετών καταδικάστηκε σήμερα ένας άνδρας στην Ταϊλάνδη για την δημοσίευση στο Facebook μηνυμάτων τα οποία κρίθηκαν υβριστικά για την βασιλική οικογένεια, σε μια από τις πιο αυστηρές ποινές που έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια σε κάποιον για εξύβριση των βασιλέων στην χώρα.

Η ποινή που του επιβλήθηκε "αποτελεί ένα νέο ρεκόρ" κάθειρξης, δήλωσε ο δικηγόρος του Σασινάν Ταμνιτιάν.

Ο άνδρας αυτός καταδικάστηκε για έξι μηνύματα και φωτογραφίες που ανήρτησε στο Ίντερνετ: τα τέσσερα πρώτα τον Σεπτέμβριο του 2013 και δύο άλλα τον Νοέμβριο του 2014. Ο 48χρονος καταδικάστηκε σε κάθειρξη δέκα ετών για κάθε μία από τις αναρτήσεις αυτές, αλλά η ποινή του μειώθηκε στο μισό επειδή δήλωσε ένοχος.

Ο καταδικασθείς δεν μπορεί να ασκήσει έφεση στην απόφαση αυτή, καθώς προέρχεται από στρατοδικείο και η σύλληψή του έγινε την περίοδο που η Ταϊλάνδη τελούσε υπό στρατιωτικό νόμο.

Χθες το στρατοδικείο της Τσιάνγκ Ράι, στο βόρειο τμήμα της χώρας, επέβαλε σε έναν άλλο 48χρονο άνδρα που υποφέρει από ψυχιατρικά προβλήματα κάθειρξη πέντε ετών επειδή έκανε χαρακιές σε ένα πορτρέτο του βασιλικού ζεύγους τον Ιούλιο του 2014.

Η βασιλική οικογένεια της Ταϊλάνδης προστατεύεται από μια από τις πιο περιοριστικές νομοθεσίες στον κόσμο. Σύμφωνα με το άρθρο 112 του ποινικού κώδικα, οποιοσδήποτε προσβάλει τον βασιλιά, την βασίλισσα, τον διάδοχό του ή τον αντιβασιλέα μπορεί να τιμωρηθεί με ποινή κάθειρξης 15 ετών για κάθε παράβασή του.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post