Το πήραμε! Χάλκινο μετάλλιο η Ελλάδα. Στην τρίτη θέση του κόσμου η Εθνική Ανδρών στο πόλο

Το πήραμε! Χάλκινο μετάλλιο η Ελλάδα. Στην τρίτη θέση του κόσμου η Εθνική Ανδρών στο πόλο
contra.gr

O Χρήστος Αφρουδάκης άνοιξε το σκορ στον παίκτη παραπάνω, ωστόσο η Εθνική δεν κατάφερε να πάρει μεγαλύτερο προβάδισμα, δεδομένου ότι οι διαιτητές ακύρωσαν το γκολ του Γιάννη Φουντούλη.

Η Ιταλία ήταν κάκιστη για μιάμιση περίοδο (0/8 σουτ), αλλά στη συνέχεια βρήκε τον τρόπο να σκοράρει και να διατηρείται στο κόλπο παρά την ανωτερότητα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος έκανε τη διαφορά με τρία γκολ σε τρία οκτάλεπτα (το τελευταίο στα 0:06 από τη λήξη), ωστόσο οι "ατζούρι" με δύο πάσες μείωσαν σε 7-6 στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Μοναδικός σκόρερ της τέταρτης περιόδου ήταν ο Πιέτρο Φιλιόλι, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 7-7 στην κανονική διάρκεια (βρήκε δίχτυα με πέναλτι στα 4:26) και έστειλε το ματς στα πέναλτι, αφού αμφότερες οι ομάδες σούταραν στο δοκάρι στις τελευταίες επιθέσεις τους.

Έχοντας πάρει το κολάι από πέναλτι (νίκησε την Αυστραλία στα προημιτελικά και έχασε από την Κροατία στα ημιτελικά), η Εθνική επικράτησε 11-9, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και παράλληλα την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ως εκ τούτου, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατέκτησε το δεύτερο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έπειτα από το, επίσης, χάλκινο στον Καναδά το 2005.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-2, 4-4, 0-1, 4-2 πέν.

Παίκτες, προπονητής και τεχνικό τιμ έγιναν ένα μετά από τη λήξη του μικρού τελικού και βούτηξαν στην πισίνα για να πανηγυρίσουν το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Πηγή: contra.gr

Δημοφιλή