Άνδρες αυνανίστηκαν για χάρη της επιστήμης. Δείτε τι έδειξε η έρευνα

Άνδρες αυνανίστηκαν για χάρη της επιστήμης. Δείτε τι έδειξε η έρευνα
Model: Emma
Model: Emma
manos_simonides/Flickr

Έρευνα την οποία πραγματοποίησαν επιστήμονες του The College of Wooster έδειξε ότι οι άνδρες εκσπερματώνουν γρηγορότερα και παράγουν περισσότερο και υψηλότερης ποιότητας σπέρμα όταν...αυνανίζονται με «πρωτότυπο θηλυκό ερέθισμα»!

Εν ολίγοις, ερεθίζονται όταν βλέπουν σέξι γυναίκες τις οποίες δεν έχουν ξαναδεί στο παρελθόν. Ωστόσο, όπως σημειώνεται σε σχετικό δημοσίευμα της αμερικανικής έκδοσης της Huffington Post, αυτό δεν σημαίνει ότι ο άνδρας είναι «προγραμματισμένος» να απατά τη φίλη ή σύζυγό του. Όπως δήλωσε στη HuffPost US η Dr. Λόρα Σιρότ, επίκουρος καθηγήτρια βιολογίας, η μελέτη δεν δείχνει εάν η μονογαμία «εγκρίνεται» ή όχι από τη φυσική επιλογή, ωστόσο τα αποτελέσματά της, μαζί με άλλες μελέτες πάνω στο αντικείμενο υποδεικνύουν ότι «εξωσυζυγικά ζευγαρώματα» ενδεχομένως να ήταν συχνά στο εξελικτικό παρελθόν του είδους. Επίσης, η έρευνα ενδεχομένως να οδηγήσει σε βελτιωμένες μεθόδους εντοπισμού και αντιμετώπισης των προβλημάτων αναπαραγωγής στους άνδρες.

Όταν οι άνδρες πηγαίνουν στον γιατρό για τέτοια ζητήματα, συνήθως παρέχουν δείγματα σπέρματος που έχουν συλλεχθεί κατόπιν αυνανισμού με πορνογραφικό υλικό. Και από τη στιγμή που σε αυτό υπάρχουν «νέες» γυναίκες, το σπέρμα που προκύπτει έτσι είναι συνήθως καλύτερης ποιότητας από ό,τι κανονικά, κάτι που μπορεί να αποκρύπτει πιθανά προβλήματα που συναντώνται στην κρεβατοκάμαρα, διευκρινίζει ο Πωλ Τζόζεφ, ένας εκ των συντελεστών της έρευνας. Οπότε, σε αυτό το πλαίσιο, η διαπίστωση αυτή ενδεχομένως να οδηγήσει στην αποφυγή εξετάσεων σε γυναίκες για τον εντοπισμό προβλημάτων αναπαραγωγής- καθώς, σε πολλές περιπτώσεις, αυτοί που ευθύνονται είναι στην πραγματικότητα οι άνδρες τους.

Για τους σκοπούς της έρευνας αναλύθηκαν δείγματα από 21 ετεροφυλόφιλους άνδρες, οι οποίοι αυνανίστηκαν με επτά ταινίες μέσα σε διάστημα 15 ημερών. Οι πρώτες έξι είχαν την ίδια πρωταγωνίστρια και τον ίδιο πρωταγωνιστή, ενώ η έβδομη τον ίδιο πρωταγωνιστή αλλά διαφορετική πρωταγωνίστρια. Προηγουμένως τους είχε ζητηθεί να απέχουν από αλκοόλ και σεξ για 48 ώρες.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν σημαντική αύξηση τόσο στον όγκο εκσπερμάτωσης όσο και στον αριθμό των κινούμενων σπερματοζωαρίων από τους άνδρες μετά την παρακολούθηση της έβδομης ταινίας. Επίσης, η εκσπερμάτωση ήταν πιο γρήγορη στην έβδομη ταινία. Όπως διευκρίνισε η Σιρότ, οι συμμετέχοντες δεν ζήτησαν κάποιου είδους ανταμοιβή ή αποζημίωση για τους σκοπούς της έρευνας- η οποία δημοσιεύθηκε στο τεύχος Ιουνίου 2015 του Evolutionary Psychological Science.

Δημοφιλή