Λαφαζάνης: Για τη ρήξη θα ευθύνονται ο Τσίπρας και η κυβέρνηση που έχουν μπει στο δρόμο τρίτου μνημονίου

Λαφαζάνης: Για τη ρήξη θα ευθύνονται ο Τσίπρας και η κυβέρνηση που έχουν μπει στο δρόμο τρίτου μνημονίου
Eurokinissi

Σε τροχιά ρήξης βρίσκονται η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, που έχουν μπει στο δρόμο ενός τρίτου μνημονίου, δήλωσε ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξή του στο «Κεφάλαιο». Παράλληλα, χαρακτήρισε επίπλαστο το δίλημμα του πρωθυπουργού, «ψήφιση μέτρων ή πτώση της κυβέρνησης», που «προσομοιάζει με τα αμέτρητα εκείνα ψευτοδιλήμματα που ευρηματικά και ευφάνταστα βρίσκουν οι κυβερνήσεις που ακολουθούν λάθος πολιτικές για να εγκλωβίσουν και να αποπροσανατολίσουν».

Αναφερόμενος στο έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι δεν ωφελεί σε τίποτα αφού όπως λέει η κυβέρνηση θα έχει συνομολογήσει ένα νέο τρίτο Μνημόνιο κι αυτό το «έκτρωμα» θα έχει ψηφιστεί με την «απλόχερη δηλητηριώδη στήριξη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού».

«Ένας ΣΥΡΙΖΑ που εφαρμόζει μνημόνια, ανεξαρτήτως πως θα το δικαιολογεί, θα μπει σε έναν αδιέξοδο δρόμο βαθιάς αναξιοπιστίας και μετάλλαξης, που μάλλον γρήγορα θα τον φέρει σε ρήξη με τον λαό» πρόσθεσε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, είπε ότι αν η χώρα «δεν έχει άλλον τρόπο να απαντήσει στους εκβιασμούς των πιστωτών και να αποκρούσει νέες μνημονιακές λιτότητες, κηδεμονίες και ταπεινώσεις, δεν πρέπει καθόλου να διστάσει να καταφύγει στο εθνικό νόμισμα και να προετοιμαστεί καλά για μια τέτοια επιλογή». Παράλληλα ωστόσο κράτησε αποστάσεις από τον Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας πως δεν είναι «πολιτικός νονός» κανενός για να μπορεί να προσφέρει πολιτική προστασία, κάτι που δεν θέλει και δεν μπορεί να το κάνει.

Δημοφιλή