Η Ντέλια Βελκουλέσκου και οι εκπρόσωποι των θεσμών νούμερο 1 στόχος τρομοκρατών

Η Ντέλια Βελκουλέσκου και οι εκπρόσωποι των θεσμών νούμερο 1 στόχος τρομοκρατών
Eurokinissi

Νούμερο ένα στόχος τρομοκρατών θεωρούνται η Ντέλια Βελκουλέσκου, του ΔΝΤ, ο Ντέκλαν Κοστέλο, της Ε.Ε., ο Ράσμους Ρέφερ της ΕΚΤ και ο Νίκολας Τζιαμαρόλι του ESM, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».

Όπως σημειώνεται, για πρώτη φορά συγκεντρώνεται στο κέντρο της Αθήνας τόσο μεγάλος αριθμός από σωματοφύλακες και πράκτορες μυστικών υπηρεσιών, που επιχειρούν υπό τη σκέπη ηλεκτρονικού δικτύου ασφαλείας για τον κίνδυνο εναέριας επίθεσης με drones (τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη) αλλά και την αποτροπή υποκλοπών συνομιλιών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πολλοί από τους πράκτορες ταξιδεύουν στην Ελλάδα με την ιδιότητα του διπλωματικού ακολούθου ή συμβούλου, χρησιμοποιώντας διπλωματικά διαβατήρια, κάτι που σημαίνει πως δεν υπάρχει απόλυτος έλεγχος όσον αφορά στο πόσοι άνδρες ξένων μυστικών υπηρεσιών βρίσκονται στην Αθήνα. Σημειώνεται επίσης ότι, πέραν των τεσσάρων προαναφερθέντων, στην ελληνική πρωτεύουσα βρίσκονται και άλλα 54 στελέχη που αποτελούν ομάδες εργασίας και τεχνικά κλιμάκια. «Όσοι δηλώνουν άνδρες μυστικών υπηρεσιών δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι. Εδώ είναι που υπάρχει ο κίνδυνος ακόμα και για κάποια προβοκατόρικη επίθεση» ανέφερε σχετικά στον «Ελεύθερο Τύπο» ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Από πλευράς της, η ΕΛΑΣ έχει εκπονήσει λεπτομερές σχέδιο φύλαξης, το μεγαλύτερο βάρος του οποίου σηκώνει η Κρατική Ασφάλεια. Ο «πυρήνας» των αστυνομικών που έχουν αναλάβει τη φύλαξη του «κουαρτέτου» απαρτίζεται από 100 περίπου αστυνομικούς και σωματοφύλακες, που συντονίζονται από απόστρατο στρατηγό της ΕΛΑΣ ο οποίος υπηρετεί στην αντιπροσωπεία της Ε.Ε. στην Αθήνα.

Δημοφιλή