Ποιοι καρχαρίες; Κολύμπησε για 30 μίλια ανάμεσα τους και έσπασε κάθε ρεκόρ

Έσπασε κάθε ρεκόρ κολυμπώντας 30 μίλια ανάμεσα σε πεινασμένους καρχαρίες
Great white shark arching body and opening mouth for bait (wide-angle)
Great white shark arching body and opening mouth for bait (wide-angle)
lwpkommunikacio/Flickr

Ένα παράτολμο εγχείρημα κατάφερε να πραγματοποιήσει η Kim Chambers μία 38χρονη κολυμβήτρια, η οποία μάλιστα πριν από οκτώ χρόνια, σχεδόν έχασε το ένα της πόδι.

Όπως μεταδίδει το news sky, η 38χρονη κολυμβήτρια κατόρθωσε να πραγματοποιήσει το ακατόρθωτο. Να διανύσει κολυμπώντας μία απόσταση 30 μιλίων από τα νησιά Φάραλον μέχρι τη γέφυρα του Γκόλντεν Γκέιτ στο Σαν Φρανσίσκο. Ένα εγχείρημα άκρως επικίνδυνο καθώς τα νερά εκείνα φημίζονται για τους μεγάλους λευκούς καρχαρίες που βρίσκονται εκεί.

Όπως ανέφερε η ίδια μετά το τέλος του εγχειρήματος, «είχα δίπλα μου όλο το πλήρωμα να μου λέει μπράβο. Μπόρεσα να δω τη γέφυρα και όταν την βλέπεις λες ότι μπορώ να το τελειώσω».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέχρι σήμερα μόνο τέσσερις άνθρωποι έχουν καταφέρει να κάνουν κάτι ανάλογο και ήταν όλοι άνδρες.

Δίπλα της καθ όλη τη διαδρομή βρισκόταν πάνω σε μια βάρκα ο Simon Dominguez, ο οποίος προσπάθησε την περασμένη εβδομάδα να κάνει το ίδιο, αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση. Τρία μίλια όμως πριν τον τερματισμό η παρουσία ενός μεγάλου λευκού καρχαρία τον έκανε να σταματήσει.

Όπως ανέφερε η Kim Chambers, «οι άνθρωποι θεωρούν ότι είμαι τρελή, επειδή υπάρχουν καρχαρίες, αλλά γι αυτό το κάνω. Αυτές είναι οι συνήθειές τους και γι αυτό είναι εκεί. Νομίζω ότι είναι υπέροχα πλάσματα».

Η Chamber είναι από τις κορυφαίες κολυμβήτριες στον κόσμο σε ότι αφορά την ανοιχτή θάλασσα τα τελευταία έξι χρόνια , από τότε που πήρε την απόφαση να ανακάμψει μετά από μία πτώση το 2007.

Ήταν τότε που οι γιατροί είπαν στην πρώην κλασσική μπαλαρίνα ότι δεν θα περπατήσει. Και όμως η ίδια τους διέψευσε.

Δημοφιλή