Νέες συνομιλίες με τους εκπροσώπους των θεσμών το μεσημέρι

Νέες συνομιλίες με τους εκπροσώπους των θεσμών το μεσημέρι
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Sooc

Στις 14:00 ήταν να συνεχιστούν οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη- ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η συνάντηση άρχισε εν τέλει στις 15:00.

Η συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, το Σάββατο, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, έχοντας αρχίσει λίγο μετά τις 18:00, στον χώρο διαμονής των εκπροσώπων των θεσμών. Μετά το πέρας της δεν έγιναν δηλώσεις.

Σημειώνεται ότι συνεδρίασε από τις 11 πμ και μετά το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές για την επίτευξη συμφωνίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, η συμφωνία για το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα ενδέχεται να συναφθεί μέχρι την προσεχή Παρασκευή 14 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα μάλιστα, χθες Σάββατο η ελληνική πλευρά είχε «μία εξαιρετική συνεργασία» με τους δανειστές της στη διάρκεια διαπραγματεύσεων.

Η συζήτηση επί των προτάσεων για ένα τρίτο πακέτο θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την Τρίτη και στη συνέχεια να σταλεί για ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο. Έπειτα, την Παρασκευή, το πακέτο βοήθειας πιθανώς να επικυρωθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή