ΔΙΕΘΝΕΣ
10/08/2015 17:32 EEST | Updated 10/08/2015 17:32 EEST

Οι πιλότοι και οι αεροσυνοδοί της Air Baltic ετοιμάζοταν να πετάξουν «σκνίπα» στο μεθύσι

ltbaspotter - Bulent Kavakkoru/SpotTR/Flickr

Το να συλληφθεί οδηγός αυτοκινήτου για αλκοόλ είναι κάτι που λίγο πολύ συμβαίνει και δεν μας κάνει εντύπωση ότι θα συλλαμβάνονταν όμως ένας πιλότος και ο συγκυβερνήτης ενός Boeing 737 είναι κάτι το οποίο πρώτη φορά το ακούμε.

Το απίστευτο περιστατικό έγινε στην Νορβηγία. Ο πιλότος, ο συγκυβερνήτης και δύο αεροσυνοδοί της αεροπορικής εταιρείας Air Baltic συνελήφθησαν σ επειδή διαπιστώθηκε ότι είχαν πιει ένα ποτηράκι παραπάνω λίγο πριν από την απογείωση του αεροσκάφους τους από το Όσλο με προορισμό την Ελλάδα και περίπου 100 επιβάτες.

Ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης –και οι δύο Λετονοί– υποβλήθηκαν σε αλκοτέστ και αφού διαπιστώθηκε ότι το ποσοστό αλκοόλ στο αίμα τους ξεπερνούσε τα επιτρεπόμενα όρια συνελήφθησαν και θα παραμείνουν προφυλακισμένοι για δύο εβδομάδες. Οι δύο αεροσυνοδοί, επίσης από τη Λετονία, θα κρατηθούν για μία εβδομάδα.

Η αστυνομία ζήτησε την προφυλάκισή τους γιατί θεώρησε ότι είναι όλοι τους ύποπτοι φυγής.

Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Το επεισόδιο σημειώθηκε το Σάββατο, όταν οι Νορβηγοί αστυνομικοί έλαβαν μια ανώνυμη πληροφορία και υποχρέωσαν τα τέσσερα μέλη του πληρώματος να κατέβουν από το αεροπλάνο για να υποβληθούν σε αλκοτέστ.

Η Air Baltic ανακοίνωσε ότι έθεσε σε διαθεσιμότητα τους τέσσερις υπαλλήλους και έχει ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία για την απόλυσή τους.

Sponsoed Post