Καταγγελία για ρατσιστική επίθεση από αστυνομικούς κατέθεσε ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας

Καταγγελία για ρατσιστική επίθεση από αστυνομικούς κατέθεσε ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας
Eurokinissi

Ρατσιστική επίθεση από αστυνομικούς καταγγέλλει ότι δέχθηκε ο επικεφαλής της πακιστανικής κοινότητας Ελλάδας, Τζαβέντ Ασλάμ.

Το περασμένο Σάββατο, γύρω στις 11.30μμ, κλιμάκιο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, φορώντας παραδοσιακές στολές της χώρας του, επέστρεφε με αυτοκίνητο από το Μαραθώνα, όπου βρισκόταν ενόψει της μεγάλης ετήσιας εκδήλωσης για την ανεξαρτησία του Πακιστάν, που οργανώνεται στις 13-14 Αυγούστου στην Πλατεία Δημαρχείου Αθήνας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ομάδα αστυνομικών της ΔΙΑΣ τους παρακολούθησε από τη λεωφόρο Μεσογείων και τους σταμάτησε λίγο μετά τον Άρειο Πάγο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ένας αστυνομικός είπε «θα σας ψάξουμε, έχετε κάτι παράνομο στο αυτοκίνητο σας;». Χωρίς καμία άλλη κουβέντα, πέρασε χειροπέδες στον Τζαβέντ Ασλάμ, ο οποίος είπε «είναι ρατσισμός ότι χωρίς λόγο μου περνάτε χειροπέδες». Αμέσως, αστυνομικός άρχισε να βρίζει λέγοντας «βουλώστε το, μιλάτε με τέτοια ρούχα που φοράτε, σας έχω γραμμένους».

Από την πλευρά τους αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το όχημα στο οποίο επέβαινε ο Τζαβέτ Ασλάμ μαζί με τέσσερα ακόμα άτομα έδειχνε να «απασχολεί» και ήταν υποχρέωση των αστυνομικών να το σταματήσουν. Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, το όχημα δεν ήταν κλεμμένο αλλά ο ιδιοκτήτης του δεν είχε ολοκληρώσει τη διαδικασία της μεταβίβασης. Προσθέτουν δε ότι ο Τζαβέτ Ασλάμ ήταν ερειστικός απέναντί τους από την πρώτη στιγμή του ελέγχου.

Στο ΑΤ που οδηγήθηκε ο Τζαβέτ Ασλάμ καταγγέλλει ότι επί έξι ώρες τον πίεζαν να μην καταθέσει μήνυση σε βάρος των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. Τελικά, στις 5πμ το πρωί, συνελήφθη μετά από μήνυση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ με κατηγορίες για απείθεια και εξύβριση. Μόνο τότε έγινε αποδεκτή η δική του μήνυση. Η Αστυνομία διενεργεί έρευνα για το περιστατικό προκειμένου να διαπιστωθεί το κατά πόσο υπάρχουν ή όχι ευθύνες αστυνομικών.

Δημοφιλή