ΔΙΕΘΝΕΣ
11/08/2015 18:11 EEST | Updated 08/03/2016 05:14 EET

Βρετανία: Σήκωσαν με τα χέρια τους ταξί και απεγκλώβισαν γυναίκα που είχε παγιδευτεί κάτω από τις ρόδες του

Περίπου 30 άτομα στο Λονδίνο συμμετείχαν σε μια αυτοσχέδια επιχείρηση απεγκλωβισμού μιας γυναίκας που είχε παρασυρθεί από ένα διερχόμενο οδηγό ταξί και είχε παγιδευτεί κάτω από τις ρόδες του οχήματος.

Για καλή τύχη της γυναίκας την ώρα του ατυχήματος αυτόπτης μάρτυρας ήταν η Λώρα Φέρς η οποία κινητοποίησε τους διερχόμενους για να βοηθήσουν.

Όπως εξιστορεί η ίδια στην Telegraph αυτό που είδε ήταν τον οδηγό το ταξί και δύο νοσοκόμους να περιμένουν ενισχύσεις,ενώ η η κοπέλα, λίγο μεγαλύτερη από 20 ετών, βρισκόταν κάτω από το όχημα.

«Ήταν παράξενο, ο οδηγός του ταξί ακουμπούσε πάνω στο αμάξι, και οι νοσοκόμοι περίμεναν βοήθεια. Η κοπέλα ήταν σκεπασμένη με μια κουβέρτα και είχε ένα μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι της. Ήταν μισολιπόθυμη, αλλά ήταν ζωντανή, το πόδι της δεν φαινόταν να είναι πολύ άσχημα» ανέφερε η Φέρς.

Τότε ήταν που η Φέρς διερωτήθηκε φωναχτά γιατί δεν μετακινούν το αμάξι και άρχισε να καλεί σε βοήθεια.

«Ήμουν πραγματικά αυστηρή, πιστεύω ότι οι άνθρωποι θέλουν να τους πει κάποιος τι πρέπει να κάνουν. Άρχισα να φωνάζω προς τους διερχόμενους και να τους προσεγγίζω κυρίως άνδρες. Τους έλεγα, “είσαι άντρας και κάτω από αυτό το όχημα είναι παγιδευμένη μια γυναίκα πρέπει να βοηθήσεις να μετακινήσουμε το αυτοκίνητο», είπε η Βρετανίδα.

Σύμφωνα με την ίδια η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη. Μάλιστα απευθύνθηκε και σε ένα γκρουπ Ισπανών τουριστών οι οποίοι άφησαν τους χαρτοφύλακές τους και έσπευσαν να συνδράμουν.

Περίπου 25 με 30 άτομα, με την καθοδήγηση της Φέρς, μέσα σε τρία λεπτά μετακίνησαν το αμάξι.

«Η κοπέλα ήταν χλωμή, όμως είχε τις αισθήσεις της και ήταν ζωντανή. Όταν επέστρεψα στο γραφείο έβαλα τα κλάματα γιατί έζησα μια έντονη στιγμή. Οι διασώστες και το ασθενοφόρο έφτασαν περίπου πέντε με δέκα λεπτά αφού είχαμε μετακινήσει το αυτοκίνητο» είπε η Φέρς και εξέφρασε την επιθυμία της να συναντήσει την κοπέλα η οποία είχε υποστεί ένα ιδιαίτερα επιφανειακό τραυματισμό και λίγη ώρα μετά τη διακομιδή της στο νοσοκομείο της δόθηκε εξιτήριο.