«Γίγαντες» του Ίντερνετ ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά της παιδικής πορνογραφίας

«Γίγαντες» του Ίντερνετ ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά της παιδικής πορνογραφίας
Iacovos Constantinou/Flickr

Αμερικανικοί διαδικτυακοί κολοσσοί αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα σχέδιο το οποίο αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της διάδοσης υλικού (εικόνων) παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο, ανακοινώθηκε από το ίδρυμα Internet Watch Foundation.

Ειδικότερα, οι αμερικανικές εταιρείες Facebook, Google, Microsoft, Twitter και Yahoo! συμφώνησαν για την υιοθέτηση ενός συστήματος που επιτρέπει να αναγνωρίζονται και να μπλοκάρονται οι εικόνες παιδικής πορνογραφίας.

Αναλυτές του ιδρύματος θα προσδιορίζουν με ένα «ψηφιακό σημάδι» τις ακατάλληλες εικόνες, το οποίο θα επιτρέπει στις εταιρείες που συνεργάζονται μαζί του να τις φιλτράρουν ή να εμποδίζουν την πρόσβαση των χρηστών τους σε αυτές, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το ίδρυμα αυτό που εδρεύει στην Βρετανία.

«Αυτό σημαίνει ότι οι εικόνες θυμάτων θα μπορούν να αναγνωριστούν και να καταργηθούν πιο γρήγορα και θα μπορούμε να εμποδίσουμε τις ήδη γνωστές εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων να κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο», δήλωσε η πρόεδρος του IWF Σούζι Χάργκρεϊβς, εκτιμώντας ότι πρόκειται για ένα σύστημα που μπορεί να αλλάξει δραστικά τα δεδομένα στον χώρο.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο)

Δημοφιλή