Οι 10 συν 10 πιο ακριβές και πιο φθηνές χώρες εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο εξωτερικό

Οι 10 συν 10 πιο ακριβές και πιο φθηνές χώρες εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο εξωτερικό
Thomas Trutschel via Getty Images

Εντάξει, το ξέρουμε πως το υπέροχο ελληνικό καλοκαίρι καθιστά για πολλούς εξ ημών σχεδόν απαγορευτική τη σκέψη να πάμε διακοπές εν μέσω θέρους οπουδήποτε αλλού πέρα από κάποια νησί ή μια μαγευτική παραθαλάσσια περιοχή.

Εάν όμως σχεδιάζουμε κάποια στιγμή μέσα στο χρόνο, φθινόπωρο, χειμώνα ή άνοιξη να κάνουμε ένα ταξίδι στο εξωτερικό, τότε καλό είναι πέρα από την επιθυμία μας να επισκεφτούμε μια πόλη να κάνουμε και μια μικρή έρευνα για το πόσο μπορεί να μας κοστίσει η διαμονή μας σε αυτή.

Στην έκθεση του 2015 του World Economic Forum για τον ανταγωνισμό στον κλάδο του Ταξιδιού και του Τουρισμού αξιολογήθηκαν 141 χώρες αναφορικά με το κόστος διαμονής σε ξενοδοχεία, το κόστος παραμονής, τους φόρους αεροδρομίων, τις λοιπές χρεώσεις στα αεροδρόμια, το κόστος στα καύσιμα συγκριτικά με επίπεδο παροχών που προσφέρουν. Συνδυάζοντας όλα αυτά τα στοιχεία κατέληξαν σε μια λίστα ξεκινώντας από τις πλέον ακριβώς στις ποιος χαμηλού κόστους χώρες που μπορούμε να επισκεφθούμε.

Έτσι οι δέκα πιο ακριβές χώρες βάσει του μέσου κόστους που απαιτείται για έναν τουρίστα κατά την επίσκεψή του σε αυτή είναι:

Αυστρία

10 πιο ακριβές χώρες

Η Ελλάδα πάντως μεταξύ των 141 χωρών συγκαταλέγεται στη λίστα των 30 πιο «ακριβών» και συγκεκριμένα βρίσκεται στην 29η θέση.

Στον αντίποδα οι 10 χαμηλότερου κόστους χώρες για να επισκεφθούμε είναι οι:

10. Αλγερία

9. Πακιστάν

8. Ινδία

7. Τυνησία

6. Μαλαισία

5. Γκάμπια

4. Υεμένη

3. Ινδονησία

2. Αίγυπτος

1. Ιράν

Δημοφιλή