Απόφαση «σοκ» αεροπορικής εταιρίας: Συγγνώμη δεν μπορείτε να πετάξετε επειδή είστε υπέρβαρος

Αεροπορική εταιρία ζυγίζει τους επιβάτες για να δει αν θα πετάξουν ή όχι

Like my Facebook fan page: www.facebook.com/KurushPawarPlaneSpotting" data-caption="Registration: UK32011Airline: Uzbekistan AirwaysAircraft: Airbus A320-214Construction Number (MSN): 4371Delivery: 15-07-2010Flight Details: HY 8333 / Yuzhny Airport, Tashkent (TAS) - Dubai International Airport, UAE (DXB)Like my Facebook fan page: www.facebook.com/KurushPawarPlaneSpotting" data-credit="Kurush Pawar - DXB/Flickr">

Έχετε τα κιλάκια σας και θέλετε να πετάξετε στο Ουζμπεκιστάν; Τότε μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Η Uzbekistan Airways αποφάσισε να λάβει μία αμφιλεγόμενη απόφαση.

Όπως ανακοίνωσε θα ζυγίζει τους επιβάτες μαζί με τις αποσκευές τους πριν την πτήση. Όσοι ξεπερνούν κάποιο όριο βάρους τότε θα αποκλείονται από πτήσεις οι οποίες έχουν μεγάλο αριθμό επιβατών και θα μπαίνουν σε άλλες πτήσεις.

Η εταιρία η οποία έχει έδρα στην Τασκένδη έχει αποφασίσει να μην αποκαλύπτει το βάρος των επιβατών.

Η εταιρία έχει τοποθετήσει ήδη τις ειδικές μηχανές ζυγίσματος και θα χωρίσει τους επιβάτες σε τρεις κατηγορίες: Άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

Όπως μεταδίδει η daily mail, η εταιρία ανέφερε ότι έπρεπε να γνωρίζει το ακριβές βάρος των ανθρώπων και των αποσκευών τους επειδή ήταν σημαντικό ειδικά σε μικρότερα αεροπλάνα.

«Οι νόμοι της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών, οι αεροπορικές εταιρίες είναι υποχρεωμένες να διενεργούν τακτικές διαδικασίες ελέγχου, πριν από την πτήση, όπως το να ζυγίζουν επιβάτες με τις χειραποσκευές προκειμένου να τηρούν τις απαιτήσεις για την ασφάλεια των πτήσεων», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της εταιρίας.

Το 2013 η Samoan Air έγινε η πρώτη εταιρία η οποία χρέωσε τους επιβάτες της ανάλογα με το βάρος τους το 2013. Αυτό, επισημαίνει το δημοσίευμα επέτρεψε τη διαχείριση του βάρους που μεταφέρουν τα αεροπλάνα πιο αποτελεσματικά και επέτρεψε η κοστολόγηση των σχεδίων της να είναι πιο εύχρηστη.

Δημοφιλή