ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
12/08/2015 05:53 EEST | Updated 12/08/2015 06:12 EEST

Ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εντός του 2015 βλέπει ένας εκ των σημαντικότερων οικονομολόγων της Γερμανίας

Thomas Trutschel via Getty Images
BERLIN, GERMANY - FEBRUARY 12: Marcel Fratzscher, President of Deutsches Institut fuer Wirtschaftsforschung (DIW) gestures during an Interview on February 12, 2015 in Berlin, Germany. (Photo by Thomas Trutschel/Photothek via Getty Images)

Την πεποίθηση ότι θα υπάρξει «ελάφρυνση του ελληνικού δημοσίου χρέους εντός του τρέχοντος έτους» εκφράζει ο επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών (DIW), Μάρτσελ Φράτσερ, εκ των σημαντικότερων οικονομολόγων στη Γερμανία και με μεγάλη επιρροή στο Βερολίνο.

«Περιμένω ότι θα υπάρξει ελάφρυνση του χρέους εντός του τρέχοντος έτους», εκτιμά ο Μάρτσελ Φράτσερ, μιλώντας στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Ο επικεφαλής του ινστιτούτου DIW τονίζει την ανάγκη να δοθεί μια σημαντική ώθηση από την ΕΕ για την ανάπτυξη της Ελλάδας.

«Η Ευρώπη θα πρέπει με ένα επενδυτικό πρόγραμμα για την Ελλάδα να ενισχύσει την απασχόληση και τη βιώσιμη ανάπτυξη γιατί καμία από τις μεταρρυθμίσεις του τρίτου προγράμματος δεν μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την οικονομία σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα», εκτιμά ο Γερμανός οικονομολόγος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post