ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
12/08/2015 09:05 EEST | Updated 12/08/2015 09:06 EEST

Το Βερολίνο εξετάζει αν η ΕΕ θα μπορούσε να εγγυηθεί το ελληνικό χρέος στο ΔΝΤ

Anadolu Agency via Getty Images
ELMAU, GERMANY - JUNE 8: German Chancellor Angela Merkel (L) greets International Monetary Fund (IMF) Managing Director Christine Lagarde on the second day of the summit of G7 nations at Schloss Elmau on June 8, 2015 near Garmisch-Partenkirchen, Germany. (Photo by Goran Gajanin/Anadolu Agency/Getty Images)

Η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να παράσχει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εγγυήσεις για το ελληνικό χρέος ώστε το ΔΝΤ να παραμείνει μεταξύ των πιστωτών και να αποφευχθεί η ανάγκη για μια μείζονα ελάφρυνση του χρέους, αναφέρει η εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

Χωρίς να επικαλείται τις πηγές της, η εφημερίδα αναφέρει σήμερα Τετάρτη πως η ιδέα σημαίνει ότι «αν η Ελλάδα μείνει χωρίς χρήματα, οι Ευρωπαίοι θα παρέμβουν και το ΔΝΤ δεν θα καταγράψει ζημιές. Σε αντάλλαγμα το ΔΝΤ δεν θα ζητάει πλέον εκτεταμένη ελάφρυνση του χρέους».

Έτσι με το σχέδιο αυτό εκπληρώνονται δύο σημαντικά αιτήματα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ -- να συνεχισθεί η συμμετοχή του ΔΝΤ και να αποφευχθεί μια παραγραφή χρέους.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post