ΔΙΕΘΝΕΣ
13/08/2015 10:26 EEST

Παρίσι και Βερολίνο ζητούν λεπτομέρειες για τις ιδιωτικοποιήσεις πριν πάρουν θέση στη συμφωνία Αθήνας-πιστωτών

Martin Meissner/AP
New Deputy Chairman Jens Spahn of the German Christian Democrats, CDU, watches from the podium during the 27th party convention in Cologne, Germany, Wednesday, Dec. 10, 2014. (AP Photo/Martin Meissner)

Η Γαλλία και η Γερμανία ζητούν περισσότερες διευκρινίσεις επί του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας πριν πάρουν θέση για τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν η Αθήνα και οι πιστωτές της επί τρίτου προγράμματος βοήθειας, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γενς Σπαν στο γερμανικό ραδιόφωνο.

«Το κείμενο που έχει παρουσιασθεί μέχρι στιγμής επαναλαμβάνει ό,τι αποφασίσθηκε κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής της 12ης Ιουλίου. Σε ορισμένα τμήματα είναι αναγκαίο να δοθούν και άλλες λεπτομέρειες . Αυτό πρέπει να το συζητήσουμε. Εξάλλου επ΄αυτού υπάρχει κοινή πρόταση της Γαλλίας και της Γερμανίας. Αυτό μάς δείχνει ότι δεν είμαστε η μόνη χώρα που έχουμε ακόμη ερωτήματα», επέμεινε ο Γενς Σπαν σε δηλώσεις του στο δίκτυο Deutschlandfunk.

Ο γερμανός υφυπουργός Οικονομικών δεν διευκρίνισε ποια είναι τα συγκεκριμένα ερωτήματα που θέλουν να θέσουν το Παρίσι και το Λονδίνο κατά τη διάρκεια της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup, το οποίο θα πάρει θέση για το σύνολο της συμφωνίας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)