ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/08/2015 11:58 EEST | Updated 13/08/2015 11:59 EEST

Καταγγελίες ότι αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων «παρακολουθούν» συναδέλφους τους στην Κω

Eurokinissi

Προβληματισμό έχουν προκαλέσει στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας καταγγελίες συνδικαλιστών αστυνομικών, σύμφωνα με τις οποίες κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων έχει μεταβεί στην Κω για να παρακολουθεί τη συμπεριφορά των αστυνομικών απέναντι στους μετανάστες.

Το αρχηγείο μετά από έρευνα που έκανε εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι καταγγελίες σε σχέση με τον αριθμό του κλιμακίου αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, που μετέβησαν πρόσφατα στη νήσο Κω, για τη διερεύνηση υπόθεσης επίμεμπτων ενεργειών. Επιπρόσθετα, δεν υπάρχει ειδική αποστολή, να καταγράφουν όποιες έκνομες ή παράτυπες ενέργειες σε βάρος μεταναστών, προκειμένου να υποβάλλονται αναφορές για να διενεργηθούν σε βάρος τους Ε.Δ.Ε. .

Διευκρινίζεται ότι τη διερεύνηση επίμεμπτων ενεργειών αστυνομικού ανέλαβε, λόγω αρμοδιότητας, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Για το θέμα αυτό μετέβη στη νήσο Κω κλιμάκιο τεσσάρων αστυνομικών και όχι δέκα, όπως αναφέρεται. Μετά το σχηματισμό της δικογραφίας οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί επέστρεψαν στην Υπηρεσία τους.

Ουδείς άλλος αστυνομικός της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας μετέβη στη νήσο Κω για «ειδική» ή άλλη αποστολή».