ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13/08/2015 11:11 EEST | Updated 13/08/2015 11:14 EEST

Φώφη Γεννηματά: Η πρακτικές της Κωνσταντοπούλου βλαπτικές για την εικόνα της χώρας

Eurokinissi

Για ευτελισμό των διαδικασιών του Κοινοβουλίου κατηγορεί η επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ζωή Κωνσταντοπούλου και υπογραμμίζει πως πλέον δεν πρόκειται μόνο για ενδοκυβερνητικό πρόβλημα, αλλά πλήττει την εικόνα της χώρας.

Η κ. Γεννηματά καλεί τον κ. Πρωθυπουργό «να αναλάβει τις ευθύνες του για την αποκατάσταση του κύρους της Βουλής» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η πρωτοβουλία επίλυσης του γόρδιου δεσμού ανήκει στον κ. Τσίπρα. Οφείλει να το πράξει άμεσα».

Διαβάστε τη δήλωση της κ. Φώφης Γεννηματά

«Ο ευτελισμός των διαδικασιών του Κοινοβουλίου με ευθύνη της Προέδρου της Βουλής και η συνεχιζόμενη παρελκυστική τακτική της κας Κωνσταντοπούλου εν είδει εσωκομματικής αντιπολίτευσης απέναντι στον κ. Τσίπρα δεν αποτελούν μόνο ένα ενδοκυβερνητικό πρόβλημα. Πλήττουν την εικόνα της χώρας και την αξιοπιστία της λειτουργίας των κοινοβουλευτικών θεσμών, σε μία κρίσιμη στιγμή για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας.

Είχα καλέσει τον Πρωθυπουργό με επιστολή μου από τις 24 Ιουλίου να δώσει λύση στην αποκλίνουσα θεσμικά συμπεριφορά της Πρόεδρου της Βουλής. Δεν το έπραξε και σήμερα είναι ο κύριος υπεύθυνος για την αφερεγγυότητα των επιλογών του.

Μόνο που, για άλλη μία φορά, αυτή η αφερεγγυότητα είναι επιζήμια για τα συμφέροντα της χώρας και για την ομαλή λειτουργία των θεσμών.

Τον καλώ και πάλι επιτακτικά να αναλάβει τις ευθύνες του για την αποκατάσταση του κύρους της Βουλής και την αποτροπή περαιτέρω παρακμιακών φαινομένων στη λειτουργία των πολιτειακών θεσμών.

Η πρωτοβουλία επίλυσης του γόρδιου δεσμού ανήκει στον κ. Τσίπρα. Οφείλει να το πράξει άμεσα».