ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13/08/2015 13:58 EEST | Updated 13/08/2015 13:58 EEST

Καμμένος: «Αυτή είναι η συμφωνία που πρέπει να αποτελεί το τέλος της εποχής των μνημονίων»

Eurokinissi

«Η συμφωνία που έρχεται σήμερα προς ψήφιση είναι μια συμφωνία η οποία πρέπει να αποτελεί το τέλος της εποχής των μνημονίων. Μία συμφωνία που θα οδηγήσει στη διαγραφή του χρέους, μία συμφωνία, όμως, η οποία θα αποτελεί και την τελική λύση για το δράμα που έχει περάσει ο ελληνικός λαός τα τελευταία πέντε χρόνια», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του.

Όπως ανέφερε ο κ. Καμμένος, στη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑνΕλ συζητήθηκε «ένα πλήθος θεμάτων που έχουν να κάνουν με την πορεία της κυβέρνησης, με την πορεία της συμφωνίας -η οποία πρέπει να οδηγήσει σε διαγραφή του χρέους- και με προβλήματα τα οποία έχουν διαπιστωθεί ιδιαίτερα στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής, αλλά και στον τομέα της παιδείας».

Για το ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής, ο κ. Καμμένος σημείωσε πως έχει δημιουργήσει τεράστια θέματα στα νησιά και ανέφερε πως «η πρότασή μας, δηλαδή η άμεση μεταφορά των προσφύγων σε καράβια προκειμένου να μην παραμένουν -ιδιαίτερα την περίοδο αυτή- στα νησιά, δημιουργώντας πρόβλημα και στον τουρισμό των νησιών, αλλά και αποκτώντας πρόβλημα και οι ίδιοι όσον αφορά την επιβίωσή τους, είναι θέμα το οποίο αποτελεί για εμάς προτεραιότητα».

«Στα θέματα της παιδείας, πρωτοβουλίες που παίρνουν κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες μας βρίσκουν πλήρως αντίθετους. Θα υπάρχουν δηλώσεις της επικεφαλής του τομέα της παιδείας, της κ. Ξουλίδου και θα υπάρχει και παρέμβαση στον πρωθυπουργό» προσέθεσε ο κ. Καμμένος.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)