ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14/08/2015 00:48 EEST | Updated 14/08/2015 00:48 EEST

Θερμό επεισόδιο στη Βουλή. Μεϊμαράκης: «Τσακαλώτε να είσαι σεμνός, ακούς τι σου λέω;»

Pacific Press via Getty Images
ATHENS, GREECE - 2015/07/16: Vangelis Meimarakis deputy president of New Democracy talks to the Greek parliament. Greek Lawmakers vote on the acceptance of a New Memorandum between the Greek government and its creditors about the Greek debt. (Photo by George Panagakis/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)

Ένταση πυροδότησε στη Βουλή η ομιλία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου. Στην αρχή της ομιλίας του υποστήριξε ότι οι κοινοβουλευτικοί εκπροσώποι της ΝΔ, κάνουν πως δεν βλέπουν τις βελτιώσεις που έχει πετύχει στις διατυπώσεις του νέου μνημονίου. Μάλιστα, τους κατηγόρησε ότι δεν είδαν πως καταργείται το εισιτήριο των 5 ευρώ που πρέπει να πληρώνει κάθε πολίτης στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων.

«Αλλά, βέβαια, εσείς δεν πάτε σε δημόσια νοσοκομεία, προτιμάτε τα ιδιωτικά», είπε προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. Όρθιοι οι βουλευτές της ΝΔ τον αποδοκίμαζαν ζητώντας του να ανακαλέσει, αλλά εκείνος συνέχιζε να είναι επιθετικός. Αποτέλεσμα: μπήκε στην αίθουσα ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μειμαράκης και του απάντησε σε έξαλλη κατάσταση, μιλώντας του στον ενικό.

Άμεση ήταν η παρέμβαση του προέδρου της ΝΔ ευάγγελου Μειμαράκη ήταν άμεση. «Να είστε πιο σεμνός εδώ μέσα, η πρόκληση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αν θέλετε και να μας προκαλέσετε και να το ψηφίσουμε, δεν γίνονται και τα δύο. Θα είστε πιο σεμνός. Αν μας προκαλέσετε θα απαντήσουμε καταλλήλως», είπε ο πρόεδρος τη ΝΔ. Ο υπουργός Οικονομικών για μερικά δευτερόλεπτα αποχώρησε από το βήμα της Βουλής και επέστρεψε αμέσως μετά. Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε εκτενώς στις διαφορές των δύο συμφωνιών, όπως έγιναν γνωστές από την κυβέρνηση τις τελευταίες ημερες.