Το Ποτάμι μαζεύει υπογραφές για να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Το Ποτάμι μαζεύει υπογραφές για να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Eurokinissi

Οι βουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς και Γιώργος Μαυρωτάς ανέλαβαν την επικοινωνία με τα υπόλοιπα κόμματα προκειμένου να συλλεχθούν υπογραφές για να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η προσπάθεια στόχο έχει η πρόταση μομφής, εάν τελικά κατατεθεί, να είναι υπερκομματική.

Είχαν προηγηθεί το βράδυ της Τετάρτης οι δηλώσεις του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη στο περιστύλιο της Βουλής με τις οποίες κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και των ΑΝΕΛ, να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά της κ. Κωνσταντοπούλου.

«Θεωρούμε ότι η κ. Κωνσταντοπούλου παραβιάζει την ουσία του Συντάγματος, προσπαθεί να υποκαταστήσει την κυβέρνηση, κάτι που είναι αντισυνταγματικό, και βέβαια δεν ασκεί τα καθήκοντά της, καθ’ ότι όπως ξέρουμε όλοι στις τελευταίες κρίσιμες ψηφοφορίες αρνήθηκε να προεδρεύσει».

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής του Ποταμιού «οι βουλευτές ομόφωνα αποφάσισαν ότι μετά την ψήφιση της συμφωνίας του Αλέξη Τσίπρα με τους εταίρους, η Βουλή θα πρέπει να αποφασίσει τον Σεπτέμβριο, σε Ολομέλεια, αν θα έχει για πρόεδρο τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ή όχι».

Δημοφιλή