Οι υπνοβάτες του τρίτου μνημονίου

Οι υπνοβάτες του τρίτου μνημονίου

Η συνεδρίαση και η ψηφοφορία των Επιτροπών επί της νέας συμφωνίας μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών, καθώς και οι πολιτικές εξελίξεις που ακολούθησαν αυτής, είναι τα φλέγοντα ζητήματα της σημερινής μέρας.

Ένα τρίτο μνημόνιο από μια, μέχρι πρότινος, αντιμνημονιακή κυβέρνηση, τα σενάρια γύρω από την ψήφο εμπιστοσύνης που λέγεται πως θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας έπειτα από τις απώλειες που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας και, φυσικά, όλες οι εντάσεις, τα τραγελαφικά και τα παρατράγουδα που έλαβαν χώρα κατά την ολονυχτία της Ολομέλειας, βρίσκονται, όπως ήταν αναμενόμενο, στα πρωτοσέλιδα των μίντια.

Κατά την «Μεγάλη Νύχτα του Τρίτου Μνημονίου», όμως, μας έμεινε και κάτι ακόμα. Το γεγονός πως οι πολιτικοί αυτής της χώρας, παρά τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν είναι βαμπίρ. Είναι άνθρωποι που χρειάζονται λίγες ώρες ύπνου για να μην καταρρεύσουν, όπως όλοι μας. Κι αν οι καφέδες και οι φρουτοσαλάτες του κυλικείου της Βουλής έγιναν ανάρπαστοι χτες το βράδυ και σήμερα τα ξημερώματα -όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ- φαίνεται πως δεν ήταν αρκετοί για να κρατήσουν τους πάντες ξύπνιους. Τους λυπόμαστε; Σε καμία περίπτωση. Έσκασε λίγο το χειλάκι μας βλέποντας τις παρακάτω φωτογραφίες; Ας είμαστε ειλικρινείς: ω ναι.

Οι υπνοβάτες του τρίτου μνημονίου