Welt:O Tσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής «άφησε» τη διαπραγμάτευση στον κορεάτη σύμβουλο των Σόιμπλε και Βαρουφάκη

Welt:O Tσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής «άφησε» τη διαπραγμάτευση στον κορεάτη σύμβουλο των Σόιμπλε και Βαρουφάκη
sooc

Ο Κορεάτης Γκλεν Κιμ την ύπαρξη του οποίου μάθαμε προσφάτως-όταν διέρρευσε πως ήταν σύμβουλος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που στη συνέχει πέρασε στην ομάδα Βαρουφάκη έναντι 125.000 ευρώ το μήνα - παραμένει ως σύμβουλος του Ευκλείδη Τσκαλώτου αλλά όπως φαίνεται συνεργάζεται στενά και με τον Αλέξη Τσίπρα. Σε σημείο μάλιστα να συμμετέχει στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου...

Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει η εφημερίδα Welt σε δημοσίευμά της υπό τον τίτλο «Ο Τσίπρας άφησε την διαπραγμάτευση στον Κορεάτη Γκλεν Κιμ». Όπως αναφέρει, ο κ.Κιμ – επίσης πρώην σύμβουλος της Lehman Brothers- κατά την κρίσιμη Σύνοδο ανέλαβε να διαπραγματευτεί το ζήτημα του νέου Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεωνπροκειμένου να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση ενώ το συγκεκριμένο θέμα ήταν από το πλέον διαφιλονικούμενο.

Αναφέρεται δε πως η ελληνική αντιπρόταση για το Ταμείο που κατατέθηκε στη Σύνοδο είχε την υπογραφή του Γκλεν Κιμ. Αρχικά η Αγγελα Μέρκελ υποστήριξε πως ότι η ελληνική αντιπρόταση ήταν διατυπωμένη πολύπλοκα και δυσνόητα και ακολούθως ο πρωθυπουργός, φέρεται να ζήτησε τη βοήθεια του Γκλεν Κιμ στις διαπραγματεύσεις. Στην διατύπωση της συμβιβαστικής λύσης συμμετείχε από ελληνικής πλευράς ο Κιμ και από την πλευρά των πιστωτών η Μέρκελ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Ντόναλτ Τουσκ.

Η εφημερίδα πάντως τονίζει πως ούτε ο Κιμ, ούτε οι εκπρόσωποι των κκ Τσίπρα και Τσακαλώτου θέλησαν να απαντήσουν σε σχετικά ερωτήματα της εφημερίδας. Από γερμανικής πλευράς εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε ότι «είναι ζήτημα αρχής να μην δίδονται πληροφορίες για εμπιστευτικές συνομιλίες με τους ευρωπαίους εταίρους», και ότι η καγκελάριος «δεν γνωρίζει» κάποιον Γκλεν Κιμ.

Δημοφιλή