Πανούσης: Υπόγειοι και διπρόσωποι δικαιωματίες πίσω από τις διαρροές για δήθεν εντολές μου στις φυλακές Κορυδαλλού

Πανούσης: Υπόγειοι και διπρόσωποι δικαιωματίες πίσω από τις διαρροές για δήθεν εντολές μου στις φυλακές Κορυδαλλού
Menelaos Myrillas / SOOC

Απάντηση στους κρατουμένους που τον κατηγορούν ότι έδωσε εντολή για εφόδους σε κελιά κατηγορουμένων για τρομοκρατία στις φυλακές Κορυδαλλού δίνει με επίσημη ανακοίνωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης.

Ο υπουργός αφήνει αιχμές σε «διπρόσωπους» και «υπόγειους δικαιωματίες» που κάνουν τέτοιου είδους διαρροές και στη συνέχεια κρύβονται.

«Σε σχέση με δημοσιεύματα και κείμενα διαμαρτυρίας για υποτιθέμενη εντολή μου για ενέργεια έρευνας σε κελιά, σας γνωρίζω ότι ουδέποτε έδωσα τέτοια εντολή, δεν έχω καμία ανάμιξη στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και θεωρώ απαράδεκτο να εμπλέκεται το όνομά μου, προκειμένου να κρύψουν τα ανομήματα τους ορισμένοι υπόγειοι, διπρόσωποι τάχα δικαιωματίες. Ούτε ως επιστήμονας, ούτε ως Υπουργός, συμφωνώ με την εμπλοκή της Αστυνομίας σε τέτοιες δράσεις. Άρα η εντολή έχει δοθεί από αλλού και από άλλους, οι οποίοι και πάλι κρύβονται», γράφει ο κ. Πανούσης.

Τι λένε οι κρατούμενοι

Το κείμενο υπογράφεται από την «Πρωτοβουλία ενάντια στις φυλακές» και κατηγορεί τον κ. Πανούση ως «υποκινητή» των αιφνιδιαστικών ελέγχων: «Τη Δευτέρα 10 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική έρευνα στους κρατούμενους που κρατούνται στο υπόγειο της ΣΤ’ πτέρυγας και στους τέσσερις πολιτικούς κρατούμενους της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, που βρίσκονται στο ειδικό υπόγειο παράρτημα στις φυλακές Κορυδαλλού (…) Η έρευνα έγινε κατά παραγγελία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (Δημόσιας Τάξης) και συγκεκριμένα μετά από εντολή των κύκλων του υπουργού Πανούση. Είναι η πολλοστή φορά που ο Πανούσης προσπαθεί να εμφανιστεί ως υπερυπουργός Δημόσιας τάξης και Δικαιοσύνης».

Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που διάβασαν την επιστολή υποστηρίζουν ότι τα γραφόμενα δεν έχουν καμία βάση και ότι οι έρευνες έγιναν με αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης και του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Οι συντάκτες εξαπολύουν «πυρά» και κατά του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Ευτύχη Φυτράκη με αφορμή τις μεταγωγές κρατουμένων για τρομοκρατία από τον Κορυδαλλό στις φυλακές Δομοκού: «Ο Φυτράκης ήταν ο ενορχηστρωτής της φαρσοκωμωδίας που στήθηκε εναντίον του αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα με την οδύσσεια αλλεπάλληλων μεταγωγών του (Δομοκός- Αυλώνα- Κορυδαλλός) χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα το αστυνομικό ευφυολόγημα της δήθεν προβοκάτσιας εναντίον του συντρόφου».

Οι υπογράφοντες το κείμενο φέρεται να «συμπορεύονται» ιδεολογικά με τον Δημήτρη Κουφοντίνα και να βρίσκονται σε κόντρα με τα μέλη της «17 Νοέμβρη» που είναι στο αντίπαλο στρατόπεδο: «Δεν θεωρούμε τυχαίο ότι ο Πανούσης και οι αστυνομικοί κύκλοι, βρήκαν το ιδεολογικό τους άλλοθι στις θλιβερές «προσωπικότητες» των Α. Γιωτόπουλου και Χ. Ξηρού που μέσα από τα τελευταία δημόσια κείμενά τους φωτογράφισαν και κατέδωσαν άλλους κρατούμενους (συμπτωματικά τους κρατούμενους που πραγματοποιήθηκε η έρευνα) ως «επικίνδυνους» ή «προνομιούχους».

Δημοφιλή