Ασκήσεις επί ...γαλάζιου χάρτου στη ΝΔ ενόψει της ψήφου εμπιστοσύνης και πρόωρων εκλογών

Ασκήσεις επί ...γαλάζιου χάρτου στη ΝΔ ενόψει της ψήφου εμπιστοσύνης και πρόωρων εκλογών
sooc

Την στρατηγική της ενόψει της ψήφου εμπιστοσύνης που έχει προαναγγείλει ότι θα καταθέσει η κυβέρνηση αλλά και της συνεπακόλουθης πρόωρης προσφυγής στις κάλπες χαράσσει η ΝΔ.

Μια συζήτηση η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στη σκιά των πολλαπλών ενστάσεων από μερίδα γαλάζιων βουλευτών, όπως αυτές καταγράφηκαν πριν από την ψηφοφορία για το 3ο μνημόνιο και αφορούσαν το αν το κόμμα έπρεπε να επιλέξει την αποχή από την κοινοβουλευτική διαδικασία ή ακόμα την δυνατότητα ψήφου κατά συνείδηση.

Μεγάλο ζητούμενο για πολλά στελέχη παραμένει ο προσδιορισμός του ρόλου και της φυσιογνωμίας του κόμματος, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να έχει ήδη δώσει το στίγμα των προθέσεών του μιλώντας διαρκώς για την ανάγκη επιστροφής στον μεσαίο χώρο, το μεταρρυθμιστικό και κοινωνικό κέντρο.

Έχοντας εξασφαλίσει ένα πεδίο μίνιμουμ συνεννόησης με τα λεγόμενα κορυφαία στελέχη, αλλά και μια ολιγόμηνη ανακωχή στο θέμα της διαδοχολογίας, ο πρόεδρος της ΝΔ επικεντρώνει την προσοχή του σε αυτό που ο ίδιος εκτιμά ότι θα αποτελέσει μια σημαντική μαγιά ενόψει ενός εκλογικού αιφνιδιασμού και δεν είναι τίποτε άλλο από την αλίευση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου ποσοστού από τη δεξαμενή του 39% όπως αυτό εκφράστηκε στο δημοψήφισμα.

Στη βάση αυτή ήδη καταστρώνεται και η επικοινωνιακή αντεπίθεση της Συγγρού με αιχμή την αρχή ότι πλέον στο κάδρο του Μνημονίου μπαίνει καταρχήν ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και ο κυβερνητικός του εταίρος Πάνος Καμμένος.

H μάχη εκ των πραγμάτων περνάει και μέσα από τη Βουλή με τους συνεργάτες του κ.Μεϊμαράκη να ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους ότι η ΝΔ σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιλέξει τον δρόμο της αποχής όταν ο Πρωθυπουργός ζητήσειτην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, εκτιμώντας ότι τα δύσκολα έρχονται στη συνέχεια για την κυβέρνηση, όταν και θα έρθουν προς έγκριση οι εφαρμοστικοί νόμοι.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι επιτελείς του κόμματος της ΝΔ ξορκίζουν τα σενάρια περί διαγραφών όσων από τους βουλευτών επιλέξουν να διαφοροποιηθούν από την επίσημη κομματική γραμμή και θεωρούν ότι παρά τις επιμέρους διαφωνίες όλοι στο τέλος θα συνταχθούν με τις αποφάσεις των κεντρικών οργάνων.

Δημοφιλή