Φλαμπουράρης: Ανάγκη η ψήφος εμπιστοσύνης. Αν πέσει η κυβέρνηση θα πέσει εκ των έσω

Φλαμπουράρης: Ανάγκη η ψήφος εμπιστοσύνης. Αν πέσει η κυβέρνηση θα πέσει εκ των έσω
Eurokinissi

Την ανάγκη να ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA.

«Η ψήφος εμπιστοσύνης πρέπει να ζητηθεί. Εμείς θέλουμε μια ουσιαστική πλειοψηφία. Άρα ζητάμε από τους 162 βουλευτές να στηρίξουν την κυβέρνηση. Έτσι μπορούν να αποφευχθούν οι εκλογές. Το μέτρο είναι 162 συν πλην ένας όχι 151. Αλλιώς θα έχουμε εκλογές», δήλωσε, προσθέτοντας πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την κυβέρνηση βρίσκεται στο εσωτερικό της.

«Αν πέσει η κυβέρνηση θα πέσει εκ των έσω. Δεν θα την ρίξει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς θα πέσει από αριστερούς βουλευτές. Η κυβέρνηση δεν θέλει εκλογές αλλά αν αναγκαστούμε θα πάμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να λάβει την αυτοδυναμία στις εκλογές. Σε διαφορετική περίπτωση θα συνεχιστεί η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε άψογη σε όλα τα επίπεδα.

Όταν ρωτήθηκε στο κατά πόσο θα μπουν στις λίστες στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, ο κύριος Φλαμπουράρης τόνισε πως οι ίδιοι οι βουλευτές που δεν στηρίζουν την κυβέρνηση δεν θα δεχτούν να μπουν στο ψηφοδέλτιο. Στην συνέχεια, μίλησε για τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως μετουσιώνει σε πολιτική τις ανάγκες του κόσμου.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αγωνιστής της Αριστεράς από τα 15 του και είναι συνεπής. Αντιστοιχείται με τις ανάγκες του κόσμου. Μετουσιώνει σε πολιτική τις ανάγκες του κόσμου. Ανεξάρτητα αν αυτό έρχεται σε κόντρα με την ιδεολογία του».

Όσον αφορά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε πως δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες που έχουν προκύψει στον παρόντα χρόνο.

«Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της στιγμής. Έχουμε 1,5 εκατ. ανέργους και πρέπει να βρεθούν θέσεις εργασίας για να μπουν μέσα στην ζωή. Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας", συμπλήρωσε. "Δεν θα έχει μεγάλη τύχη το κόμμα Λαφαζάνη. Ο Λαφαζάνης είναι ισχυρό όνομα της Αριστεράς και θα συμβάλλει να μην γίνει περιθώριο και να μην γίνει η Αριστερά παρένθεση».

Αναφερόμενος στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, δήλωσε πως δεν θα μπορούσε να γίνει αρχηγός κόμματος λόγω των συνεχών εμφανίσεών της στην τηλεόραση.

«Η κυρία Κωνσταντοπούλου ενώ θα μπορούσε να είναι η καλύτερη Πρόεδρος της Βουλής δυστυχώς έμπλεξε με τα πολύ εσωτερικά και έχασε την ευκαιρία. Της δόθηκε η ευκαιρία με 250 ψήφους αλλά έχει δημιουργήσει προβλήματα. Δεν την βλέπω αρχηγό κόμματος. Οι αρχηγοί κομμάτων δεν γίνονται έτσι. Δεν γίνονται από την τηλεόραση. Οι αρχηγοί κομμάτων της Αριστεράς γίνονται μέσα από τους αγώνες. Ο Τσίπρας είναι από τα 15 του στους αγώνες».

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως ο κύριος Φλαμπουράρης παραδέχτηκε πως έγιναν λάθη, όταν η κυβέρνηση θεώρησε πως η Ευρώπη θα υποχωρούσε.

«Όταν ξεκινήσαμε προεκλογικά πιστεύαμε ότι υπήρχε και άλλη λύση. Κάναμε λάθος. Το ένα ήταν ότι ο συσχετισμός των δυνάμεων ήταν αρνητικός στην Ευρώπη και πιστεύαμε ότι θα υποχωρούσαν. Η δεύτερη λάθος εκτίμηση ήταν ότι είχαμε εκτιμήσει υπερβολικά τις δυνάμεις που είχαμε ως χώρα του Νότου».

Δημοφιλή