Πανελλαδικές 2015: Μεγάλη πτώση των βάσεων εκτιμά το υπουργείο Παιδείας

Πανελλαδικές 2015: Μεγάλη πτώση των βάσεων εκτιμά το υπουργείο Παιδείας
Sooc

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις για τις Ανώτατες Σχολές εκτιμά το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με τις τελευταίες επεξεργασίες των βαθμολογικών στοιχείων και των προτιμήσεων των υποψηφίων, αναμένεται μεγάλη πτώση ακόμα και στις πιο δημοφιλείς Σχολές.

Στο πρώτο επιστημονικό πεδίο των ανθρωπιστικών, νομικών και κοινωνικών επιστημών αναμένεται σημαντική πτώση σε όλες τις Σχολές. Η Νομική της Αθήνας εκτιμάται μάλιστα να πέσει κατά 600 μόρια, ενώ πτώση 800 μορίων θα σημειώσει πιθανότατα το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθήνας.

Στο δεύτερο και τέταρτο πεδίο των θετικών και τεχνολογικών επιστημών αναμένεται πτώση σε όλα τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Το Τμήμα Βιολογίας Αθήνας και το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Αθήνας αναμένονται να πέσουν έως και 800 μόρια. Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Αθήνας εκτιμάται πως θα σημειώσει πτώση 500 μορίων, ενώ τα ΤΕΙ θα πέσουν κατά περίπου 300 μόρια.

Όσον αφορά στο τρίτο επιστημονικό πεδίο των επιστημών Υγείας, θα έχουμε κάθοδο πτώσεων. Ακόμα και η Ιατρική Αθήνας εκτιμάται πως θα φτάσει τα 19.000 μόρια ή ίσως να πέσει και λίγο πιο κάτω από αυτά, την στιγμή που το 2014 ήταν στα 19.233. Αξίζει να σημειωθεί πως οι φαρμακευτικές σχολές θα βρεθούν κάτω από τα 18.000 μόρια, ενώ σημαντική πτώση θα σημειωθεί και στα δημοφιλή παραϊατρικά τμήματα ΤΕΙ του πεδίου.

Τέλος, στο πέμπτο επιστημονικό πεδίο των Οικονομικών επιστημών θα σημειωθεί μικρότερη πτώση. Αυτό εκτιμάται πως θα συμβεί λόγω των καλύτερων επιδόσεων των υποψηφίων στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, σε συνδυασμό με την αύξηση του ενδιαφέροντος των υποψηφίων για τις Σχολές του συγκεκριμένου πεδίου. Η πτώση εκτιμάται πως δεν θα ξεπεράσει τα 600 μόρια.

Δημοφιλή