Αλέκος Αλαβάνος:«Η δική μας πόρτα είναι ανοιχτή προς την Αριστερή Πλατφόρμα»

Αλέκος Αλαβάνος:«Η δική μας πόρτα είναι ανοιχτή προς την Αριστερή Πλατφόρμα»
ÎÏÏ Ïην εÏίÏκεÏη ÏÎ¿Ï ÏÏοÎδÏÎ¿Ï ÏÎ·Ï ÎοινοβοÏλεÏÏÎ¹ÎºÎ®Ï ÎÎ¼Î¬Î´Î±Ï ÏÎ¿Ï Î£Î¥Î¡ÎÎÎ ÎλÎÎºÎ¿Ï ÎÎ»Î±Î²Î¬Î½Î¿Ï ÏÏην ÎομοÏηνή [19.03.2009]
ÎÏÏ Ïην εÏίÏκεÏη ÏÎ¿Ï ÏÏοÎδÏÎ¿Ï ÏÎ·Ï ÎοινοβοÏλεÏÏÎ¹ÎºÎ®Ï ÎÎ¼Î¬Î´Î±Ï ÏÎ¿Ï Î£Î¥Î¡ÎÎÎ ÎλÎÎºÎ¿Ï ÎÎ»Î±Î²Î¬Î½Î¿Ï ÏÏην ÎομοÏηνή [19.03.2009]
PIAZZA del POPOLO/Flickr

«Η Ελλάδα του Τσίπρα γονάτισε ταπεινωτικά μπροστά στην Μέρκελ και στον Σόιμπλε», δήλωσε ο επικεφαλής του Σχεδίου Β Αλέκος Αλαβάνος, τείνοντας oυσιαστικά χείρα συνεργασίας στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και στην Αριστερή Πλατφόρμα.

«Είναι ένας εφιάλτης το πώς εξελίχθηκε η υπόθεση Τσίπρα», σημείωσε μεταξύ άλλων στον Realfm: «Η δική μας πόρτα είναι ανοιχτή προς την Αριστερή Πλατφόρμα», διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν υπάρχουν ακόμα συζητήσεις ανάμεσά τους. «Η δική μας αντίληψη είναι ότι καλό είναι να συναντηθούν δυνάμεις οργανωμένες σε μια συνεργασία, σε μια κοινή μετωπική λαϊκή προσπάθεια. Ίσως το να μιλάει κανείς για κόμμα είναι πρόωρο αλλά θα ακούσουμε και άλλες απόψεις, θα συζητήσουμε και θα δούμε τι είναι το πιο θετικό».

Ο κ. Αλαβάνος αναφέρθηκε στην «εντιμότητα, την ακεραιότητα, τη συνέπεια απέναντι στην εντολή του ελληνικού λαού που έδειξε η αριστερή πλατφόρμα και άλλοι βουλευτές, σε σχέση με την πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ούτε την στοιχειώδη αξιοπρέπεια τη δικιά τους και του κόμματος στήριξαν και ενώ είχαν βγει με άλλο πρόγραμμα εφαρμόζουν ένα πρόγραμμα χειρότερο από του Παπανδρέου ή του Σαμαρά».

«Ο κ. Τσίπρας διέψευσε κάθε προσδοκία που προσωπικά είχα και κάθε όνειρο για την αριστερά. Δεν φανταζόμουν στην αρχή της κρίσης όταν έβλεπα τον Παπανδρέου να υποκύπτει σε όλες τις πιέσεις ότι ένα κόμμα που προέρχεται από την αριστερά θα έφτανε σε αυτό το σημείο», σημείωσε ο κ. Αλαβάνος και αναφερόμενος στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη: «Ο κ. Βαρουφάκης δεν έχει σταθερές απόψεις. Είναι ένας μορφωμένος άνθρωπος, έξυπνος αλλά ψυχολογικά είναι έτσι που τη μια σου λέει το ένα την άλλη σου λέει το άλλο».

Τέλος χαρακτήρισε καταστροφική την διαπραγμάτευση και επί Βαρουφάκη και την εβδομάδα την κρίσιμη που καταλήξαμε στο τρίτο μνημόνιο χωρίς τον κ. Βαρουφάκη.

Δημοφιλή