Χαϊκάλης για ΣΥΡΙΖΑ: Κόμμα που πήγαινε στην εξουσία θα έπρεπε να είναι πιο φειδωλό στις δηλώσεις του

Χαϊκάλης για ΣΥΡΙΖΑ: Κόμμα που πήγαινε στην εξουσία θα έπρεπε να είναι πιο φειδωλό στις δηλώσεις του

Τα λάθη της συγκυβέρνησης αναγνώρισε ο Παύλος Χαϊκάλης το πρωί της Τετάρτης στο MEGA.

Ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων παραδέχτηκε πως έγιναν πολλές υποσχέσεις και θα έπρεπε το ΣΥΡΙΖΑ, που έβλεπε πως οδηγείται στην εξουσία, να είναι πιο φειδωλό στις δηλώσεις του. Ακόμα, ανέφερε πως θα έπρεπε η κυβέρνηση να είναι πιο προετοιμασμένη.

«Βλέποντας ότι ένα κόμμα πηγαίνει σε εξουσία θα έπρεπε να είναι πιο φειδωλό στις δηλώσεις του ή τουλάχιστον να έχει ετοιμάσει ένα plan B ή plan C», επεσήμανε.

Όπως είπε, οι ΑΝΕΛ στήριξαν την κυβέρνηση για να αλλάξει το μοντέλο της διακυβέρνησης. Όσον αφορά στην ψήφιση του μνημονίου, ο υφυπουργός τόνισε πως η φυγή από ένα σκληρό νόμισμα σε ένα εθνικό νόμισμα οδηγεί σε «αχαρτογράφητα νερά». Παρόλα αυτά αναγνώρισε ότι το μνημόνιο αφήνει περιθώρια ώστε να δοθεί έμφαση κάποια ζητήματα που δεν είχαν εξεταστεί, προσθέτοντας ότι η συγκυβέρνηση παρέλαβε την χώρα σε ήδη άσχημη κατάσταση.

«Εμείς τρώμε το τσουνάμι το οποίο έχει ξεκινήσει από κάτι χρόνια πριν», τόνισε.

Αναφορικά με τις εκλογές, ο κύριος Χαϊκάλης εκτίμησε είναι καλύτερο να διεξαχθούν μόλις περάσει η κυβέρνηση τον κάβο, «δέσει» η συμφωνία και γίνει η πρώτη αξιολόγηση, ώστε να λύσει τουλάχιστον το εσωτερικό της πρόβλημα. Όταν ρωτήθηκε για την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, ο ίδιος σημείωσε πως «είναι στα χαρτιά» μέχρι να βρεθούν ισοδύναμα και έκανε λόγο για επεξεργασία προτάσεων που πρέπει να τεκμηριωθούν γιατί θα αποτελέσουν ισοδύναμα για αποφυγή ρήτρας ειδικά στο ΕΤΕΑ. Τόνισε ωστόσο ότι θα υπάρξει αναμόρφωση και μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό καλώντας όμως «να μπει σε προτεραιότητα η ασφαλιστική συνείδηση».

Δημοφιλή