Μαξίμου: Συνολική θα είναι η επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας για τα 14 αεροδρόμια αν η Fraport εγείρει θέμα

Μαξίμου: Συνολική θα είναι η επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας για τα 14 αεροδρόμια αν η Fraport εγείρει θέμα
Photographer: Kostas Tsironis/Bloomberg via Getty Images
Photographer: Kostas Tsironis/Bloomberg via Getty Images
Bloomberg via Getty Images

Αλλαγή πλεύσης στο Μαξίμου, μετά τα δημοσιεύμετα που φέρουν τη γερμανική εταιρεία FRAPORT, που πλειοδότησε στο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ, το Νοέμβριο του 2014 για την εκχώρηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων, να ζητά ακόμα πιο ευνοϊκούς όρους, για την υλοποίηση της συμφωνίας.

Σαφώς ενοχλημένα τα κυβερνητικά στελέχη, σημειώνουν ότι αν η FRAPORT επιθυμεί διαπραγματευση αυτή θα είναι συνολική και θα τεθούν θέματα και από το ελληνικό δημόσιο, καθώς όπως επισημαίνεται ασκήθηκε πίεση για αυτή τη συμφωνία, αν και ως αντιπολίτευση έιχαν καταγγείλει την όλη διαδικασία.

Όπως ανέφεραν κυβενρητικές πηγές:

Εφόσον υπάρξει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, τότε αυτή θα γίνει σε συνολική βάση αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι η ολοκλήρωση της παραχώρησης 14 περιφερειακών αεροδρομίων, χωρίς μεταβολή των όρων που είχαν συμφωνηθεί από τη προηγούμενη κυβέρνηση, αποτελούσε (για ευνόητους λόγους) ρητό όρο της συμφωνίας που προέκυψε από τη Σύνοδο της 12ης Ιουλίου.

Συμπληρώνουν ότι η κυβέρνηση τήρησε απολύτως τα συμφωνηθέντα και χθες, 18 Αυγούστου, δημοσιεύτηκε το σχετικό ΦΕΚ με αριθμό 240.Β/2015.

Τονίζουν επιπλέον ότι αν και εφόσον η αντισυμβαλλόμενη εταιρία εγείρει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης, η επαναδιαπραγμάτευση δεν θα περιορίζεται στα ζητήματα που θα τεθούν από την εταιρία, αλλά θα είναι συνολική.

Δημοφιλή