ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/08/2015 11:30 EEST | Updated 20/08/2015 11:30 EEST

29χρονος διακινητής παιδικής πορνογραφίας από την Θεσσαλονίκη στα δίχτυα του FBI

Thomas Trutschel via Getty Images
BERLIN, GERMANY - AUGUST 20: Symbolic feature with topic online crime, data theft and piracy and hacker, here the silhouette of a person with a laptop in his hands, on Augut 20, 2015 in Berlin, Germany. (Photo by Thomas Trutschel/Photothek via Getty Images)

Στα δίχτυα του FBI έπεσε ένας 29χρονος από την Θεσσαλονίκη, ο οποίος κατηγορείται ότι διακινούσε σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Οι αμερικανικές αρχές τον εντόπισαν να διακινεί το υλικό μέσω του δικτύου TOR όπου διακινούνται παγκοσμίως τα πιο απεχθή βίντεο κακοποίησης ανηλίκων.

Το υλικό του 29χρονου με καταγωγή την Θεσσαλονίκη αναλύθηκε από τις υπηρεσίες του FBI και κατόπιν της Europol με αποτέλεσμα από την έρευνα να προκύψουν τα ηλεκτρονικά ίχνη του νεαρού. Άμεσα η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛΑΣ έδρασε και συνέλαβε τον 29χρονο σε περιοχή της Ηλείας όπου διέμενε προσωρινά και εργαζόταν σε ξενοδοχείο.

Σε παράλληλη έρευνα στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και σκληροί δίσκοι.

Οι έρευνες σε συνεργασία με την Europol συνεχίζονται, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται παγκόσμια επιχείρηση κατά της διακίνησης παιδικής πορνογραφίας με την κωδική ονομασία «Pacifier». Ο νεαρός αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.