Και εγένετο το κόμμα της Αριστερής Πλατφόρμας – Σκέψεις να αξιοποιηθεί η διερευνητική εντολή

Και εγένετο το κόμμα της Αριστερής Πλατφόρμας – Σκέψεις να αξιοποιηθεί η διερευνητική εντολή
Menelaos Myrillas / SOOC

Άμεση ήταν η αντίδραση της Αριστερής Πλατφόρμας στην ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα ότι παραιτείται. Με ανακοίνωσή της, προανήγγειλε τη δημιουργία νέου κόμματος, εξαπολύοντας για άλλη μια φορά επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «η Αριστερή Πλατφόρμα θα συμβάλλει άμεσα στη συγκρότηση ενός πλατιού, αντιμνημονιακού, προοδευτικού, δημοκρατικού μετώπου που θα κατέλθει αποφασιστικά στις εκλογές για να επιβάλλει την ακύρωση όλων των μνημονίων. Να προωθήσει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Να υπερασπίσει το αγωνιστικό «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα. Να ακυρώσει τη λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες. Να σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και της Ελλάδας. Να βάλει τη χώρα σε ένα καινούργιο δρόμο εθνικής ανεξαρτησίας, κυριαρχίας, διεξόδου, ανόρθωσης και νέας προοδευτικής πορείας».

Ανοικτό το ενδεχόμενο συγκρότησης ΚΟ

Στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να συγκροτήσουν κοινοβουλευτική ομάδα κάτι που θα σημαίνει -καθώς οι βουλευτές που πρόσκεινται στην Α.Π. Ξεπερνούν τους 17- θα μπορούσε να γίνει τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη και άρα θα μπορούσαν να λάβουν τη διερευνητική εντολή αντί της Χρυσής Αυγής.

Δημοφιλή