Παραίτηση και εκλογές «εξπρές» τον Σεπτέμβρη ετοιμάζει η κυβέρνηση

Παραίτηση και εκλογές «εξπρές» τον Σεπτέμβρη ετοιμάζει η κυβέρνηση
Sooc

Εκλογές «εξπρές» αναμένονται τον Σεπτέμβριο, γεγονός που αποκλείει το ενδεχόμενο ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και θερινών τμημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχετικές ανακοινώσεις ενδέχεται να γίνουν την Δευτέρα.

Όπως μετέδωσε το βράδυ της Τετάρτης το Mega, σχεδιάζεται η παραίτηση της κυβέρνησης, προκειμένου να γίνουν εκλογές στη συνταγματική προθεσμία, δηλαδή εντός 30 ημερών από την διάλυση της Βουλής. Επικρατέστερες ημερομηνίες για τις εκλογές είναι η 13η, 20η και 27η Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θέλει να επισπεύσει τις εκλογές όσο το δυνατόν συντομότερα, έτσι ώστε να μην υπάρξει παρατεταμένη προεκλογική περίοδος και να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών χωρίς τα πολιτικά βάρη.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως, εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, υπηρεσιακή πρωθυπουργός θα γίνει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου. Πρόκειται για μια ιστορικής σημασίας εξέλιξη, καθώς η Ελλάδα θα αποκτήσει την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό.

Όπως προαναφέραμε, οι ανακοινώσεις για τις εκλογές αναμένονται στα επόμενα εικοσιτετράωρα με επικρατέστερη ημέρα την Δευτέρα 24 Αυγούστου. Χθες, Τετάρτη, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον συνεργάτη του και υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος δήλωσε βγαίνοντας από το Μαξίμου ότι οι ανακοινώσεις είναι «είναι θέμα ωρών» ή «θέμα 24ωρών», ενώ τη Δευτέρα θα υπάρξει και νέο ραντεβού των δύο πολιτικών.

Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε την ίδια ημέρα και ο Κώστας Πουλάκης που προεκλογικά ήταν αρμόδιος για την ανάλυση των δημοσκοπήσεων.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως σήμερα, Πέμπτη και ώρα 14.00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ενδέχεται να ληφθούν αποφάσεις ως προς τις πολιτικές πρωτοβουλίες που θα ακολουθήσουν.

Δημοφιλή