Μεϊμαράκης: Θα δεχόμουν κυβέρνηση με Δραγασάκη. Θα καλέσω τον Τσίπρα σε συνάντηση

Μεϊμαράκης: Θα δεχόμουν κυβέρνηση με Δραγασάκη. Θα καλέσω τον Τσίπρα σε συνάντηση

Θετικός απέναντι στο ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης με τον νυν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «σοβαρό άνθρωπο» εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος του έδωσε τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε την πρόθεση να καλέσει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, σε συνάντηση στο γραφείο του, προκειμένου να προτείνει λύσεις, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να μην κάνει τίποτα παραπάνω από τα βασικά και στοιχειώδη, καθώς πλέον είναι υπηρεσιακή και «βρίσκεται στο μικροσκόπιο όλων μας». Επίσης, εξέφρασε πρόθεση συνάντησης με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, για να ενημερωθεί για την δύναμη των κομμάτων, με στόχο να διερευνηθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι οι αρχηγοί των κομμάτων εκπροσωπούν το σύνολο των βουλευτών τους, αλλά αυτή τη στιγμή και οι βουλευτές πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τον λόγο και να εκφρασθούν δημοσίως. «Προσπαθούμε να βρούμε λύση, δεν είναι αποστασία -όπως είπαν πολλοί- οφείλουμε να ψάξουμε να βρούμε λύσεις» , δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Χαρακτήρισε δε «πρωτόγνωρο και πολυσύνθετο» το πολιτικό σκηνικό, μετά την παραίτηση που υπέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο Μεϊμαράκης ροκανίζει τον χρόνο»

Την εκτίμηση ότι ο πρόεδρος της ΝΔ επιχειρεί να «ροκανίσει» τον χρόνο, την ώρα που ισχυρίζεται ότι είναι πολύτιμος για το μέλλον της χώρας, διατυπώνουν κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, και κάνουν επίκληση για σοβαρότητα.

Ειδικότερα, αναφέρουν: «Μόλις χθες, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωνε ότι δεν φοβάται τις εκλογές και είναι έτοιμος για αυτές», ενώ «σήμερα, υποτίθεται ότι επιχειρεί τη δημιουργία κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή».

«Φτιάχνει φανταστικά κυβερνητικά σενάρια όπου εμπλέκει και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», «ενδέχεται ακόμα και να συναντηθεί με προέδρους κομμάτων που ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει ως "δραχμιστές" και τη Χρυσή Αυγή», προσθέτουν οι πηγές της κυβέρνησης.

«Τελικά, επιχειρεί να ροκανίσει τον χρόνο, την ώρα που ισχυρίζεται ότι είναι πολύτιμος για το μέλλον της χώρας», τονίζουν οι ίδιες πηγές, για να συμπληρώσουν: «Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει».

Δημοφιλή