Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία: Ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει μια σύγχρονη ριζοσπαστική Αριστερά απαλλαγμένη από αυταπάτες

Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία: Ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει μια σύγχρονη ριζοσπαστική Αριστερά απαλλαγμένη από αυταπάτες
Eurokinissi

Σε διμέτωπο αγώνα υποχρεώνεται ο Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Ο πρωθυπουργός κατά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για την Αριστερά του ρεαλισμού και για τη δημιουργία μίας Αριστεράς χωρίς αυταπάτες και συντηρητικά κατάλοιπα.

Η Αριστερά δεν είχε ποτέ την πολυτέλεια να επιλέγει τον χρόνο ή τις συνθήκες που θα δώσει τις μάχες, τόνισε ενώ υπογράμμισε ότι δεν είναι επαναστατικό να επιλέγεις την απόδραση από την πραγματικότητα ή τη δημιουργία μιας εικονικής πραγματικότητας. «Επαναστατικό είναι να ανοίγεις δρόμους, ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν», επεσήμανε.

Για τον Αλέξη Τσίπρα ο ΣYPIZA μέσα από τις εκλογές έχει την ευκαιρία να αποκτήσει μια νέα σχέση με την κοινωνία που τον στηρίζει, καθώς και τη δυνατότητα να αποκτήσει ένα ευκρινές ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα μιας σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς, απαλλαγμένης από συντηρητικά κατάλοιπα ή αυταπάτες.

Ο πρωθυπουργός πρότεινε τη συγκρότηση τριών επιτροπών: εκλογικού προγράμματος, κατάρτισης ψηφοδελτίων και επικοινωνίας. Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τη Δευτέρα, καθώς και σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος τις επόμενες μέρες.

Με την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα που ανέπτυξε τους άξονες τις προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώθηκε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίαζε για δύο περίπου ώρες, από τις 16.00 το μεσημέρι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τονίστηκε πως το εκλογικό πρόγραμμα του κόμματος θα πρέπει να εγκριθεί από τα συλλογικά όργανα με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.

Η Πολιτική Γραμματεία συνεδρίασε εν μέσω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων με την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές και στον απόηχο της δημιουργίας του νέου πολιτικού σχηματισμού «Λαϊκή Ενότητα» υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Αποχώρησαν τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας από την Πολιτική Γραμματεία

Με μια επιστολή που καλούσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να ενταχθούν στις γραμμές της «Λαϊκής Ενότητας», τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Στάθης Λεουτσάκος, Αντώνης Νταβανέλος και Σόφη Παπαδογιάννη, ανακοίνωναν την αποχώρησή τους από το όργανο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα τρία μέλη της Π.Γ. τα οποία ήδη έχουν ανακοινώσει την προσχώρησή τους στη νέα Κ.Ο. υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τονίζουν ότι η χθεσινή παραίτηση του πρωθυπουργού καθώς και η επιλογή των πρόωρων εκλογών, ερήμην του κόμματος και ενάντια στις αποφάσεις του, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

«Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος της Αριστεράς και των κινημάτων που χρόνια αντιπαλεύει τα μνημόνια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, κρατώντας ζωντανές τις αριστερές και ριζοσπαστικές παραδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ» διαβεβαιώνουν παράλληλα, τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας.

Την Πέμπτη είχε υποβάλει την παραίτησή του από την Πολιτική Γραμματεία και την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέκος Καλύβης, χαρακτηρίζοντας την απόφασή του ως τη «μόνη άμεση στάση πολιτικής διαμαρτυρίας που απομένει».

Δημοφιλή