«Πόρτα» από τα κόμματα στη Διάσκεψη Προέδρων της Κωνσταντοπούλου

«Πόρτα» από τα κόμματα στη Διάσκεψη Προέδρων της Κωνσταντοπούλου
Eurokinissi

Στην απομόνωση βάζουν τα περισσότερα κόμματα της Βουλής την πρόεδρο Ζωή Κωνσταντοπούλου, καθώς όπως ανακοινώθηκε, δεν θα συμμετάσχουν στην Διάσκεψη Προέδρων, που έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου.

Εκτός από ΝΔ, Ποτάμι, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, που έχουν επισημάνει ότι δεν θα συμμετάσχουν, και από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ ανακοινώθηκε ότι δεν θα παραστούν.

Με επιστολή τους οι συμμετέχοντες στη Διάσκεψη, Γιώργος Βαρεμένος, Γιάννης Μπαλάφας, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς και Νίκος Φίλης, υποστηρίζουν πως η πρωτοβουλία δεν εξυπηρετεί καμία λειτουργία του Κοινοβουλίου, καθώς βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και ως εκ τούτου, μόνο ως παρελκυστική πολιτική μπορεί να εκληφθεί.

Στη συνεδρίαση παρέστη μόνο η Λαϊκή Ενότητα.

Αναβλήθηκε για την Κυριακή η συνεδρίαση

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να αναβληθεί για αύριο, Κυριακή στις 19:45 η διάσκεψη των Προέδρων.

Η Πρόεδρος της Βουλής προσήλθε στην αίθουσα, μετά από 1 ώρα και 45 λεπτά από το προγραμματισμένο, καθώς ανέμενε να συμπληρωθεί η απαιτούμενη απαρτία.

Η Πρόεδρος της Βουλής ανακοινώνοντας την αναβολή της διάσκεψης αναφέρθηκε στα κόμματα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης που αγνόησαν την διαδικασία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Οι μεθοδεύσεις κάποιων δεν θα παραλύσουν τη Δημοκρατία. Η απουσία τους δεν θα τους επιτρέψει να δραπετεύσουν από τις ευθύνες τους».

Στην επαναληπτική αυτή σύγκληση, θα απαιτείται βάσει του Κανονισμού της Βουλής μικρότερη απαρτία από ότι στην σημερινή πρώτη συνεδρίαση.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόθεση της κ. Κωνσταντοπούλου ήταν να τεθεί στη Διάσκεψη το αίτημα για σύγκληση της Ολομέλειας, ώστε να συζητηθούν όλα όσα έλαβαν χώρα στο τελευταίο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, αλλά και οι όποιες εκκρεμότητες της Βουλής, μετά την παραίτηση της κυβέρνησης.

Δημοφιλή