ΔΙΕΘΝΕΣ
23/08/2015 07:17 EEST | Updated 23/08/2015 07:18 EEST

Νέα φονική έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο της Κίνας

ASSOCIATED PRESS
Chinese firefighters wear masks as they wait in their truck near the site of an explosion in northeastern China's Tianjin municipality Saturday, Aug. 15, 2015. State media reported that the casualties of the first three squads of firefighters to respond and of a neighborhood police station have not yet been determined, suggesting that the death toll could still go up. (AP Photo/Ng Han Guan)

Έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο στην ανατολική Κίνα το βράδυ του Σαββάτου προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό εννέα, ενώ 150 πυροσβέστες έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά η οποία έσβησε την Κυριακή, μετέδωσαν τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Το περιστατικό αυτό σημειώνεται δέκα ημέρες μετά τις μεγάλες εκρήξεις στο λιμάνι της Τιαντζίν, στη βορειοανατολική Κίνα, που προκάλεσαν τον θάνατο 121 ανθρώπων, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό, και για τις οποίες η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να διεξαγάγει ενδελεχή έρευνα.

Η νέα έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο στην περιοχή Χουαντάι, κοντά στην πόλη Ζίμπο, στην επαρχία Σαντόνγκ, σύμφωνα με το Νέα Κίνα που επικαλείται μηνύματα που ανάρτησαν οι υπηρεσίες ασφαλείας της πόλης Ζίμπο στο κοινωνικό δίκτυο Sina Weibo.

Η φωτιά έσβησε νωρίς σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το Νέα Κίνα. Έρευνα διεξάγεται για να καθοριστεί η αιτία της έκρηξης.

Το εργοστάσιο, θυγατρική εταιρία του κινεζικού ομίλου Runxing κατασκευάζει χημικά προϊόντα, κυρίως αδιπονιτρίλιο, ένα χημικό καύσιμο που χρησιμοποιείται για την παραγωγή νάιλον, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

Στην Τιαντζίν, ο απολογισμός έχει αυξηθεί πλέον σε 121 νεκρούς και 54 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. Οι αρχές δεσμεύτηκαν να διενεργήσουν ενδελεχή έρευνα για τα αίτια των εκρήξεων και να δώσουν στη δημοσιότητα τα πορίσματά της το συντομότερο δυνατόν, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα. Η καταστροφή της 12ης Αυγούστου ισοπέδωσε μέρος της πόλης, κυρίως ένα τμήμα της περιοχής του λιμανιού, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, καθώς και παρακείμενες πολυκατοικίες.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post