ΔΙΕΘΝΕΣ
23/08/2015 10:25 EEST | Updated 23/08/2015 10:25 EEST

Τουλάχιστον 50 νεκροί από επίθεση με πυραύλους κοντά στην Δαμασκό

ASSOCIATED PRESS
Φωτογραφία αρχείου

Τουλάχιστον 50 πτώματα ανασύρθηκαν από κτίρια που ισοπεδώθηκαν όταν πύραυλοι του συριακού στρατού χτύπησαν το Σάββατο κατοικημένες περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες, βορειοανατολικά της Δαμασκού, σύμφωνα με μέλη σωστικών συνεργείων.

Οι ίδιοι ανέφεραν πως περισσότερα πτώματα πιστεύεται να βρίσκονται κάτω από τα χαλάσματα των κτιρίων στα οποία κατοικούσαν δεκάδες οικογένειες στην πόλη Ντούμα, περίπου 15χλμ βορειοανατολικά της Δαμασκού, με δεκάδες θύματα να μεταφέρονται σε υπαίθρια νοσοκομεία, ενώ ανάμεσα τους υπάρχουν πολλοί σοβαρά τραυματίες.

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων είπαν πως 20 πτώματα έχουν ταυτοποιηθεί. Ακόμη 32 θύματα παραμένουν μη ταυτοποιημένα, ενώ ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί καθώς οι εργαζόμενοι της Συριακής Πολιτικής Άμυνας εντείνουν την αναζήτηση ανάμεσα στα χαλάσματα των τεσσάρων πολυώροφων κτιρίων που χτυπήθηκαν.

«Υπάρχουν ολόκληρες οικογένειες ακόμη κάτω από τα χαλάσματα. Δεν μπορέσαμε να τους προσεγγίσουμε ακόμη, επειδή καθώς γνωρίζετε η διαδικασία αφαίρεσης συντριμμιών πρέπει να γίνει με εξαιρετική προσοχή», δήλωσε ο Μάτζντ, ένας αξιωματούχος του σώματος της Συριακής Πολιτικής Άμυνας, που λειτουργεί σε περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες.

Οι τελευταίες απώλειες έρχονται σε συνέχεια της αεροπορικής επίθεσης της περασμένης Κυριακής σε μια πολυσύχναστη αγορά στην ίδια περιοχή όπου σκότωσε τουλάχιστον 100 ανθρώπους, σε μια από τις πιο αιματηρές επιθέσεις στον τετράχρονο πόλεμο.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Sponsored Post